У Росії судитимуть військового, який втратив зброю під час бойових дій на території Сирії.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

За даними слідства, контрактник Артем Хилько загубив табельний автомат АКС-74, але цей факт тривалий час замовчували. Хоча інцидент стався сім місяців тому, кримінальне провадження відкрили тільки нещодавно.

Обвинувачений розповів, що на той момент приймав вантаж для військово-морського флоту у місті Тартусі. Йому заважав автомат, тому солдат вирішив покласти його до кузова вантажівки, але пізно згадав про зброю.

Спочатку Хилько припустив, що АКС-74 міг забрати хтось із місцевих мешканців.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Пізніше його звинуватили у втраті зброї по необережності, що потягнуло за собою відкриття ще кількох кримінальних проваджень, які стосуються дій військових з РФ у Сирії.

У кращому випадку солдата оштрафують, а в гіршому – кинуть за грати на шість місяців, після чого змусять компенсувати вартість автомата.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що кримчан відправлятимуть на службу у різні регіони РФ. Призовників також перевірятимуть на фізичну та психологічну стійкість.