Російський президент Володимир Путін на тлі масових обговорень впливу на американські вибори та агресивних дій по відношенню до України не припиняє спроб "знайти друзів" серед західної еліти.

Про це повідомляє Financial Times.

Спроби шпигунства, скеровані Кремлем, почались за десятиліття до того, як їх почали розглядати на офіційному рівні – ще у 1961 році із Британії до Москви на субмаринах відправляти документи із секретними матеріалами, які переховували серед антикварних книг.

Пізніше політичний експерт Саймон Купері зізнався, що готує матеріали про Холодну війну та стеження і знайшов численні докази того, що Путін не припинив свою підступну діяльність. Зокрема, він наголошує на можливості того, що кремлівський лідер фінансує французьку партію Марін Ле Пен з власної кишені.

"Відчуваю, що дивлюся продовження – Ле Пен знову поїхала в гості до Путіна. ", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Російські ЗМІ підхватили цю інформацію буквально одразу, стверджуючи, що "Москва допоможе Ле Пен перемогти на виборах", але потім це повідомлення терміново видалили.

Експерт вважає, що у порівнянні із тими методами, які застосовували російські спецслужби за часів СРСР – це "просто дитяча забавка".

Крім того, у президента РФ ніколи не було так званих політичних друзів – складали компанію йому хіба що представники комуністичних сил, тоді як Захід не сприймав його достатньо серйозно.

Щоб показати свій "потенціал" Путін не тільки влаштував масштабну кібервійну проти різних країн, а й створив шпигунські підрозділи, які могли прослуховувати телефонні розмови Трампа навіть на відпочинку у Флориді.

"Всі вони: Трамп, Ле Пен, Держсекретар Рекс Тіллерсон, прийшли зі сфери, де російські гроші – це норма", - підтвердила думку Купері експерт Atlsntic Council Аліна Полякова.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Путін звинуватив Америку у "використанні конфлікту між Росією та Україною" для власних інтересів.