Відома телеведуча Ксенія Собчак звернулась до президента Російської Федерації Володимира Путіна з вимогою приділяти більше уваги питанню безпеки громадян після трагічних подій у підземці Санкт-Петербурга.

Відеозвернення показав телеканал "Дождь".

"Дорогий Володимире Володимировичу! У день теракту в пітерському метро ви були у вашому рідному місті. І теракт, запланований чи ні, стався буквально у вас під носом, як говориться. Не так близько, як убивство Нємцова, але також близько. У цей момент ви жваво розмовляли з вашим білоруським колегою Олександром Лукашенком. Ділились досвідом та обговорювали, як краще розганяти молодіжні мітинги...", - розпочала звернення Собчак.

Російська ведуча поділилась своїми переживаннями з приводу теракту, та розповіла, що її близька родичка ледь уникла страшної трагедії.

"А в цей час, моя тітка Лариса, мамина сестра, була в 40 метрах під землею у тому ж перегоні метро і за 10 хвилин, як її потяг переїхав станцію, вибухнула бомба. І лише ці 10 хвилин відділили сою родину від великої людської трагедії".

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Собчак закликала главу держави переключити увагу спецслужб від безглуздої боротьби з опозицією. Натомість, за словами ведучої, варто добре задуматися над безпекою людей в російських містах.

"Я знаю, ви приділяєте немало уваги будь-якій вуличній активності, але коли така кількість підготовлених бійців ділять бізнес-дахи та цілодобово ловлять "навольнят" у соцмережах, чи не відволікли ви їх від чогось більш важливого?..", - додала Собчак.

Нагадаємо, 3 квітня, на станції метро Сінна площа прогримів вибух, який забрав життя півтора десятка людей та ще півсотні отримали поранення.

Як повідомляв раніше інформаційний портал Знай.ua, російський пропагандист став антигероєм мережі через одну безглуздою фрази щодо мітингу в пам'ять жерт пітерського теракту.