Жалоба за жертвами теракту у Санкт-Петербурзі почалася ще за кілька хвилин до того, як у підземці прогримів вибух.

Про це у своєму блозі написав кандидат історичних наук Сергій Климовський.

За його словами, дізнався про це із повідомлення племінниці, яка поверталася із Тобольська. Хоча за офіційною версію інцидент стався о 14 годин 33 хвилини за місцевим московським часом, дівчинка розповіла про це о 16 годині 29 (за Омським часом), тоді як в епіцентрі подій на годиннику було 14:33.

Климовський побачив розбіжність між фактом, оприлюдненим на державних ресурсах РФ та словами племінниці – щонайменше у п'ять хвилин.

Блогер зазначив, що кремлівська пропаганда часто використовується і в роботі, адже припускає: вказівку поспівчувати дівчина отримала від керівництва.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

"Начальство дало команду за деякий час до теракту, завбачливо вважаючи, - поки команда до всіх, особливо за Уралом, дійде, і виконавці її виконають, то вибух в метро вже станеться", - додав він.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що кремлівський пропагандист під час акції "Пітер, ми з тобою" замість слів співчуття рідним загиблих заявив, що "у жалобі разом веселіше".