Президент США Дональд Трамп скасував рішення свого попередника Барака Обами про заборону видобутку нафти і газу в прибережних зонах США.

Про це пише ВВС.

Указ Трампа відкриває доступ для буріння на шельфі Атлантичного і Тихого океанів, Мексиканської затоки і Арктики.

Обама ввів заборону з міркувань захисту навколишнього середовища. Екс-глава Білого дому сподівався запобігти катастрофам, аналогічним великомасштабному розливу нафти в Мексиканській затоці в 2010 році.

"Ми звільнили американську енергетику, щоб у майбутньому створити тисячі і тисячі прибуткових робочих місць у енергетичному секторі", — так прокоментував свій указ Трамп.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зазначимо, президент США критикує і намагається скасувати багато рішень свого попередника. Одним з його передвиборних обіцянок була заміна закону Обами "Про доступну охорону здоров'я" (відомому як Obamacare).

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, Міністерство фінансів США заборонило нафтовій компанії ExxonMobil, раніше очолюваною держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, починати спільні проекти з "Роснефтью" в обхід санкцій.