Більшість росіян категорично проти відродження монархії в Росії.

Про це свідчать результати опитування ВЦДГД.

Водночас, серед усіх опитаних третина (28%) висловилися, що "в цілому не проти" монархічної форми правління. При цьому дві третини росіян виступили категорично проти цього.

На думку більшості (88%) громадян, республіка – найбільш прийнятна форма правління. При цьому 8% опитаних вважають, що найкращим варіантом для Росії є монархія, а 6% навіть готові назвати людину, яка може виступити в ролі самодержця.

Така позиція росіян пояснюється бажанням бачити у владі одну людину, а також тим, що це традиційний стрій для Росії.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Варто звернути увагу, що частіше "не проти" монархії або "за" неї виступала молодь. Серед 18-24-літніх таку форму правління підтримали 33%, серед 25-24-річних — 35%.

У Москві і Санкт-Петербурзі 37% опитаних висловилися за монархічний лад, а непарламентські партії підтримують 34% опитаних.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", Кремль використовує військову допомогу США Україні, щоб шантажувати Захід і представників Евросоюзу.