Напередодні 9 травня москвичам почали надходити запрошення від так званого "Союзу добровольців Донбасу" – вони агітували приєднатися до колони "Безсмертного полку".

Автори провокаціних повідомлень вимагали прийти із знімками "загиблих добровольців", маючи на увазі бойовиків "Л/ДНР". Прибічники фейкової "Новоросії" збиралися просто на пероні Білоруського вокзалу.

Пізніше на інцидент відреагував президент України Петро Порошенко. Під час церемонії принесення військової присяги новобранцям президентського полку та 101-ї окремої бригади охорони Генштабу ЗСУ він зазначив, що вважає подібну акцію "символом "дружби" у великих лукавих лапках".

На думку глави держави, нести портрети проросійських бойовиків, тоді як саме вони вбивали українців на Донбасі – це справжня маніпуляція почуттями людей.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що учасники акції "Безсмертного полку" влаштували сутичку з проукраїнськими активістами в центрі Харкова.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще