Науковий журнал Environmental Research Letters провів дослідження у шістьох європейських країнах з приводу утилізації продуктів харчування. Виявляється, що цілком можливо викидати на 80% меньше продуктів.

Журналісти досліджували мешканців Великої Британії, Данії, Німеччини, Румунії, Фінляндії та Нідерландів. Більш за всіх викинули харчів британці. Мешканці Данії утилізували найбільше молочних продуктів. Найбільш економними виявилися румуни. Але дослідники пояснюють це явище низькою покупною спроможністю у Румунії.

"Навіть найнижчий показник викидання їжі, що за вагою в середньому дорівнює одному яблуку на день на людину, в сумі для всіх мешканців ЄС становитиме 22 млн тонн на рік. А максимум – еквівалент буханця хліба – означатиме, що мешканці ЄС в середньому за рік викинуть 75 млн тонн харчових продуктів", - йдеться у дослідженні.

Також у виданні зазначили, що керівникам країн слід інструктувати населення з приводу планування закупок. Вони зазначили, що зменшення викидання харчів заощадить не лише гроші споживачів, а й держави в цілому - вони витрачають кошти на вивіз та переробку відходів.

Читайте також: Через сміття горить завод ядерної фізики під Москвою

Популярні новини зараз
Масштабне підвищення пенсій: чого чекати від індексації у 2026 році Уроки у верхньому одязі: як холод у школах змусив батьків збунтуватися Пенсіонерам нагадали про 90-денний ліміт: запізнилися – пенсію скоротять Пенсіонери отримають нову грошову допомогу: кому, коли та скільки виплатять
Показати ще

Окрім фінансової вигоди європейці також зможуть зберегти навколишнє середовище, адже харчові відходи значним чином забруднюють природу.