Науковий журнал Environmental Research Letters провів дослідження у шістьох європейських країнах з приводу утилізації продуктів харчування. Виявляється, що цілком можливо викидати на 80% меньше продуктів.

Журналісти досліджували мешканців Великої Британії, Данії, Німеччини, Румунії, Фінляндії та Нідерландів. Більш за всіх викинули харчів британці. Мешканці Данії утилізували найбільше молочних продуктів. Найбільш економними виявилися румуни. Але дослідники пояснюють це явище низькою покупною спроможністю у Румунії.

"Навіть найнижчий показник викидання їжі, що за вагою в середньому дорівнює одному яблуку на день на людину, в сумі для всіх мешканців ЄС становитиме 22 млн тонн на рік. А максимум – еквівалент буханця хліба – означатиме, що мешканці ЄС в середньому за рік викинуть 75 млн тонн харчових продуктів", - йдеться у дослідженні.

Також у виданні зазначили, що керівникам країн слід інструктувати населення з приводу планування закупок. Вони зазначили, що зменшення викидання харчів заощадить не лише гроші споживачів, а й держави в цілому - вони витрачають кошти на вивіз та переробку відходів.

Читайте також: Через сміття горить завод ядерної фізики під Москвою

Популярні новини зараз
В Україну йде різке похолодання: у деяких областях вдарять морози Графіки відключення світла можуть скасувати Один клік і грошей немає: ПриватБанк попередив про нову загрозу Власникам лічильників посилили контроль – за що оштрафують
Показати ще

Окрім фінансової вигоди європейці також зможуть зберегти навколишнє середовище, адже харчові відходи значним чином забруднюють природу.