Великі шведські компанії почали переходити на шестигодинний робочий день для того, щоб збільшити продуктивність і зробити співробітників більш щасливими.

Про це пише The Independent.

Мета переходу на шестигодинний робочий день полягає в тому, щоб працівники змогли бути більш продуктивними за меншу кількість часу і у них вистачало сил насолоджуватися особистим життям. Так, наприклад, компанія Toyota, яка базується в місті Гетеборг, перейшла на шестигодинний робочий день ще 13 років тому.

"Я вважаю, що восьмигодинний робочий день не такий ефективний, як багато хто думає. Залишатися сфокусованим на якійсь конкретній задачі протягом восьми годин - це дійсно дуже тяжка праця. Щоб з цим впоратися, ми поєднуємо паузи з роботою, щоб зробити день повноцінним", - наводяться слова глави компанії Filimundus, яка займається створенням програмного забезпечення.

Читайте також: Націоналістка зі Швеції пропонує розстрілювати мігрантів

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

У Гетеборзі, наприклад, за схемою шестигодинного робочого дня працює будинок престарілих в цьому році. Це було зроблено для того, щоб взяти участь в експерименті, який закінчиться в 2016 році. Його основне завдання - визначити доцільність найму нових співробітників через скорочення робочого часу. Як пісалаThe Guardian, участь в експерименті взяли багато лікарень по всій Швеції.

Вперше експеримент з шестигодинним днем в Гетеборзі запропонувала коаліція лівих та екологів у квітні 2014 року. Тоді на шестигодинний робочий день перейшли муніципальні службовці міста.