Найбільша в Азербайджані метанольна компанія AzMeCo оголосила про припинення закупівель газу у монополіста з Росії "Газпрому".

Про це повідомляють російські ЗМІ

У AzMeCo зазначили, що закуповувати газ у росіян за існуючою контрактною ціною стало для заводу нерентабельно. Причиною цього стало зниження світових цін на метанол.

"Прийнято рішення призупинити закупівлю газу у Газпрому, так як за поточними умовами, виробництво йшло в збиток", - підкреслили в AzMeCo.

Читайте також: "Газпрому" не обійтись без України, у росіян проблеми зі збутом газу

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Наголошується, що договір про покупку метанолу між "Газпромом" і AzMeCo був підписаний 11 вересня. Він розрахований на середньострокову перспективу.

AzMeCo, згідно з контрактом, планував закуповувати у "Газпром" на експорт до двох мільярдів кубометрів газу на рік. Азербайджанська компанія повинна була забезпечити російським паливом гарантовану завантаженість Гарадазького метанольного заводу.

Нагадаємо, раніше Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" перерахувала російському "Газпром" ще 136 мільйонів доларів. Підприємство розрахувалося за постачання російського газу в жовтні.