Турецька поліція затримала у Стамбулі 12 громадян Росії, які причетні до терористів "Ісламської держави". Усі вони є вихідцями з Дагестану та Чечні, повідомляє видання Hurriyet.

Один із затриманих - громадян Мухаммед Алі-Хаджі С. - лідер чеченського та дагестанського підпільних представництв ІДІЛ. Ще двоє Аслан Т. і Махмут Ш. займалися вербуванням та відправкою до Сирії охочих служити законам шаріату.

Наразі турецькі правоохоронці перевіряють кавказців на причетність до теракту в Анкарі 10 жовтня. У тій трагедії загинули близько 100 людей.

Нещодавно на сайті Єврокомісії з'явився документ про впровадження санкцій до терористів ІДІЛ. У цьому списку перебували і громадяни Росії.

Читай також: Політика Кремля посилює кризу біженців - німецькі політологи

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За різними даними, у складі "Ісламської держави" перебувають більше двох тисяч громадян РФ, які є переважно вихідцями з Кавказу.