Пентагон планує посилити бомбардування нафтових родовищ у Сирії, що знаходяться під контролем бойовиків "Ісламського держави". Про це пише газета Financial Times.

Як заявив у вівторок глава Комітету начальників штабів ВС США генерал Джозеф Данфорд, США будуть "більш агресивно" наносити авіаудари по контрольованим бойовиками нафтовим підприємствам.

Читайте також: Естонці готуються до боротьби з ІДІЛ

Раніше міністр оборони США Ештон Картер в ході слухань в американському сенаті запевнив законодавців у готовність Вашингтона підтримувати сирійську опозицію, яка воює з бойовиками "Ісламської держави". Він також підкреслив, що США не мають наміру змінювати свій курс в Сирії. Поряд з цим, міністр підкреслив ймовірність посилення повітряних ударів по позиціях екстремістів.

Як відомо, терористичне угрупування "Ісламська держава"заробляє до $ 50 млн на місяць на продажу сирої нафти з контрольованих ними родовищ в Іраку і Сирії.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще