У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. Його передав присутнім у храмі Патріарх Єрусалимський Феофіл III.

Благодатний вогонь вважається святинею для віруючих. Він символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового, про яке говорив ще апостол Петро.

Його появу напередодні православного Великодня за молитвами православного патріарха, духовенства і тисяч паломників називають "дивом сходження Благодатного вогню".

Перед тим як патріарх Єрусалиму Феофіл в одному підряснику увійшов до Кувуклію (каплицю над кам'яним ложем Гробу Господнього в однойменному єрусалимському храмі), де молився про сходження Благодатного вогню, всі свічки і світильники в храмі були погашені.

За давнім церемоніалом, перед входом в Кувуклію шати патріарха Феофіла III і сама каплиця були ретельно оглянуті на предмет наявності будь-яких засобів для штучного отримання вогню.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Очікування вогню після того, як патріарх Єрусалимський зайшов до каплиці, триває завжди різний час, але в останні роки, як правило, не більше півгодини.