Лікар-психіатр Дмитро Щигельський, який зараз мешкає в США, сходив на мітинг російської діаспори в Нью-Йорку. За фотозйомку його ледь не побили прихильники "руського миру". А поляки охарактеризували акцію словом "курва", яке повторили разів тридцять. Свої враження про акцію чоловік виклав на сайті by24.org.

Щигельский пише, що в Нью-Йорку постійно проходять демонстрації української, білоруської, грузинської та інших діаспор з вимогою зупинити російську збройну агресію проти України. Вчора ж "побачив" акцію, формально позначену як роздачу "георгіївських" стрічок".

Матеріал по темі: "Косметичка, Карл!" - хакери зламали сайт Нічних вовків

"На початку були присутні 25 учасників, пізніше їх кількість збільшилася до 40. Грошей в акцію було вкладено чимало. Над Брайтон-Біч літав невеликий літак, з прив'язаною до нього 30-метрової "георгіївською" стрічкою. Замовити таку послугу в США коштує кілька тисяч доларів. Навряд чи у представників російської діаспори є такі гроші. Швидше за все, справа не обійшлася без фінансування з боку російського посольства", - ділиться враженнями лідер організації "Білоруси у вигнанні".

Додає, що "колорадські" стрічки ніхто не брав. А за заходом уважно спостерігала група польських іммігрантів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Про що вони говорили, ніхто не зрозумів, але не дуже пристойне слово "kurwa" вдалося виразно розчути разів тридцять. З датою Дня Перемоги представники російської діаспори в Нью-Йорку не цілком визначилися: на всяк випадок, вони приготували два плакати, на першому з яких було написано "9 may", а на другому - "8 may". Зі своїми промовами мітингувальники виступали виключно по-російськи. Ніхто з жителів Нью-Йорка, окрім представників діаспор колишнього СРСР, їх не розумів", - додає Щигельський.

Не обійшлося на заході і без ексцесів. Підійшов чоловік у жовтій куртці, ймовірно українець. Присутні вкрай нервово відреагували на його зауваження про те, що перемога у II Світовій війні належить не лише росіянам, адже воювали з фашистами і всі інші народи СРСР. За це учасник акції у чорній шкіряній куртці і чорному береті спробував вдарити його по обличчю, але чоловік у жовтому зміг блокувати удар.

"Ледь не дісталося від прихильників "руського миру" і мені, якого мітингувальники прийняли за "хохла". Каменем спотикання стала відмова надіти "георгіївську" стрічку, за що її апологети ледь не розтрощили камеру. Далі на мітингу з'явився "ряджений" учасник у військовому плащі-накидці, який виступив перед присутніми з короткою і малозв'язною промовою: "щоб пам'ятали", "діди воювали" і "велика перемога". Після цього вони обійшли квартал Брайтон-Біч і розійшлися", - уточнив Щигельський.

Додає, що на сьогодні, 3 травня, російські іммігранти готують якесь продовження своєї "смугастої" акції. Про це вже в курсі представники української діаспори Нью-Йорка, які з високою часткою ймовірності вживуть контрзаходи.