На думку політичного експерта Олени Броницької, Білий дім шукає посередника, який допоможе врегулювати проблему Донбасу за допомогою "човникової дипломатії". Про це свідчить публікація в The Financial Times інтерв'ю з Віктором Медведчуком.

"Поява такого матеріалу в одному з провідних видань свідчить, що опозиційний політик цікавий для американських журналістів і політичної еліти Заходу", - стверджує експерт.

Вона не виключає, що таким чином в Держдепі натякають всім сторонам конфлікту і учасникам "нормандського формату", що так званий мирний план Медведчука буде базовим для врегулювання ситуації на Донбасі. Крім того, вважає Броницька, світ втомився від української еліти.

"До такого резюме можна звести позицію багатьох зарубіжних гравців, включаючи Францію, ФРН і РФ", - пояснила вона.

Експерт впевнена, що головна причина розчарування Заходу в українській владі - низька якість управління, тотальна корупція і нездатність вивести країну з тривалого військового конфлікту.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"В.Медведчука світова дипломатія сприймає не тільки як автора мирного плану, але і парламентера, який в ході "човникової дипломатичної місії" зможе узгодити всі нюанси з Вашингтоном, Києвом, Москвою і Донецьком-Луганському", - стверджує Броницька.

Як відомо, човниковою дипломатію називають почергові переговори з кожним з учасників, яку практикував американський дипломат Генрі Кіссінджер за часів "холодної війни". Тепер українським Кіссінджером може стати Медведчук, прогнозує Броницька.

«Лідер« Українського вибору »- один з небагатьох українських політиків, хто зміг за минулі кілька років не наговорити зайвого і не спалити мости ні з ким, крім української« партії війни », зберігши можливість для переговорів з усіма учасниками української кризи», - пояснює вона.

До того ж, якщо в США і ЄС дійсно готові зробити ставку на реалізацію мирного плану і недвозначно позначити цю задачу перед українською владою, то Медведчук, за словами експерта, вже виконав підготовчу роботу для цього.

"Отже, у нас є план з мирного врегулювання, є автор плану, який може виступати посередником, і є підвищена увага до автора плану з боку західного істеблішменту. Навряд чи все це може бути збігом", - підсумувала Олена Броницька.