Візит президента ПАРЄ Педро Аргамунта в Сирію допоможе Європі зрозуміти, наскільки Росія маніпулює інформацією і спекулює навколо теми війни у цій країні.

Про це в інтерв’ю виданню "Європейська правда" заявив іспанський депутат, доповідач ПАРЄ по Україні і лідер групи лібералів (АЛДЄ) в асамблеї Жорді Шуклу, котрий був членом делегації.

"Розумієте, я дізнався дуже багато зі своєї поїздки до Сирії. І хоча зараз чимало українських депутатів дійсно злі на мене, з часом вони зрозуміють, що є й інша думка щодо цього візиту", - заявив він.

Шуклу заявив, що цей візит допоможе зрозуміти військовий вплив Росії в Сирії і донести інформацію до європарламентарів.

Депутат додав, що, побачивши наслідки "роботи" сирійсько-російських військ, він ще більше почав співпереживати Україні у зв’язку з подіями на сході держави, спровокованими окупантами.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Іспанець також повідомив, що поїхав до Сирії на запрошення уряду цієї країни, але в той момент не уявляв, наскільки до поїздки будуть залучені росіяни. Не розумів цього й Аргамунт, який теж мав відповідне запрошення. Шуклу також заперечив, що за цей візит їм заплатили у Кремлі.

Нагадаємо, що делегація депутатів ПАРЄ і Держдуми Росії на чолі з головою Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунтом побувала в Сирії наприкінці березня. Цей візит призвів до того, що в ПАРЄ почали офіційно вимагати відставки очільника.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Аграмунт готовий піти у відставку за умови, що йому дозволять залишатися на посаді президента на час виступу іспанського короля Філіпа VI у пленарній залі 27 квітня.