Королівські військово-повітряні сили Канади підняли в повітря свої винищувачі через небезпечне наближення російських стратегічних бомбардувальників Ту-95, які були зафіксовані над Північним Льодовитим океаном.

Відповідну заяву зробила прес-секретар Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки Дженніфер Стадник, передає CBC News.

Вона, однак, зазначила, що військові країни-агресора не порушили повітряний простір Штатів чи Канади.

До канадськго кордону Росія вже давно не "навідувалася". Останній раз винищувачі піднімалися в повітря для перехоплення у 2014 році.


Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", за останній тиждень російські бомбардувальники двічі були зафіксовані біля кордону Аляски. У перший раз, 19 квітня, командування ВПС США підняло у повітря винищувач F-22 і літак дальнього радіолокаційного виявлення Boeing E-3. Вдруге американці ніяк не відреагували.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще