Прем'єр-міністр Вірменії Микол Пашинян подав у відставку

Пашинян

Гучну заяву він зробив у прямому ефірі телебачення країни. При цьому побажав удачі на виборах і пообіцяв, що вони будуть справедливими.


«Я подаю у відставку. Всім удачі на виборах. Ми гарантуємо справедливі вибори», — прокоментував свій відхід Пашинян. Також він зазначив, що відставка носить формальний характер, але незважаючи на це, він дуже хвилюється.


Згідно законодавчій базі Вірменії, протягом двох тижнів після відставки прем'єр-міністра парламент країни повинен обрати нового главу кабінету міністрів. В іншому випадку, якщо вони безуспішно використовують дві спроби, слід розпуск парламенту та позачергові вибори.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще


За попередньою інформацією, Нікол Пашинян має намір піти у відставку до 16 жовтня, а після цього повідомити про розпуск парламенту. Він передбачає, то вибори повинні пройти на початку грудня, але не пізніше середини місяця.


Відомо, що Пашинян займає свою посаду з 8 травня. Він був висуванцем від партії “Елк”, яка має найбільшу кількість міністерських профілів в правительских рядах.

Нагадаємо, раніше у вересні 2018 Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян доручив силовикам провести рейди у олігархів та високопосадовців через "спроби змови". Головам Поліції і СНБ на це було дано дві години.

"Так званих охоронців покласти на асфальт і обеззброїти всіх. Через дві години голова РНБ Артур Ванецян і начальник поліції Валерій Осіпян повинні доповісти мені про виконану роботу та досягнуті результати. Ніхто не сховається від правосуддя", — сказав прем'єр-міністр Пашинян.

Як повідомляв портал "Знай.uа" названо ім'я політика, який міг би врятувати країну.


"Знай.uа" писав, Вірменія здійснює українську мрію: олігархів кладуть обличчям в асфальт, оголошено полювання.