На сьогоднішній день, ми не маємо права кого-небудь гнати й відбирати що-небудь, не дивлячись на отримання Томосу

Про це заявив народний депутат від політичної партії “Наш Край” Сергій Шахов.

“Насамперед, потрібно не роз’єднувати, а навпаки. Я голосував за звернення до Константинопольського патріарха. Добре, що українська церква об’єднується. Ми заслуговуємо на це. Але ми не маємо права кого-небудь гнати або відбирати що-небудь. Ми самі, в політичному колі, не будемо нагнітати це питання. Не буде ніякої крові”, – зазначив він.

У той же час Шахов розповів, як ситуація з церквою виглядає в його рідній Луганській області.

“Я народився у Луганській області. Був в православній церкві Московського патріархату. І ми будували разом з людьми в Стаханові великий храм. І каплиця біля моєї школи варто. Теж УПЦ. Скажіть, коли ви жертвуєте що-небудь, тому ви забираєте? Ось я пожертвував, і не знаю, що далі з цим було. Як її оформляли. Ви говорите попи, я – святі отці. Вони мене хрестили в тому храмі. Перш за все, потрібно запитати у громадськості”, – уточнив він.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомлялося раніше, Патріарх Філарет розповів, як насправді вибирали предстоятеля нової української помісної церкви

Так, раніше митрополит Луцький і Волинський Михаїл заявив про шантаж під час обрання предстоятеля нової Православної церкви України.

Проте Філарет заперечив таким словами, зауваживши, що це був не шантаж, а «вмовляння».

«Ніхто його не шантажував. Його вмовляли. Так. Для того, щоб зберегти єдність. Якщо б цієї єдності не було, то не було б Собору», — сказав Філарет.

Митрополит Михайло був кандидатом на предстоятеля єдиної української помісної православної церкви, Української православної церкви (Київського патріархату).

Він вийшов у другий тур голосування разом з митрополитом Переяславським і Білоцерківським Єпіфаній і митрополитом Вінницьким і Панським Симеоном.

Однак Михайло зняв свою кандидатуру з голосування. Потім, пояснюючи свій вчинок, він заявив, що його змусили це зробити шантажем. За словами Михайла, він мав кілька зустрічей з президентом Петром Порошенком і патріархом Філаретом, з останнім велися гарячі дискусії».

«Ми стояли на межі не роспуску. Я сказав делегатам, що мене шантажують, а це недемократично, не було жодних аргументів на користь того, що я повинен зняти свою кандидатуру», — сказав Михайло.

Потім священик все ж взяв самовідвід «на користь єдиної української церкви».

Нагадаємо, Московський патріархат почав повстання в Києві.

Як повідомляв "Знай.ua", РПЦ готує атаку на Українську церкву.

Також "Знай.ua" писав про те, що односельці Єпіфанія розповіли про дитинство митрополита.