Лідер Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп охрестив участь радянських військ у військовому конфлікті в Афганістані причиною розпаду СРСР.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з американських телеканалів.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

"Раніше Росія була Радянським Союзом. Афганістан зробив її Росією. Тому що вони (СРСР - ред.) збанкрутували, воюючи в Афганістані", - заявив Дональд Трамп в ході зустрічі з міністрами і головами відомств в Білому домі.

"Причина, по якій Росія була в Афганістані, полягає в тому, що терористи попрямували б у Росію. Вони (СРСР - ред.) були праві в тому, що були там. Проблема в тому, що ця війна була дуже жорсткою. І вони буквально збанкрутували", - додав Дональд Трамп.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Трамп і Путін
Трамп і Путін

Він також зазначив, що, на його думку, в Афганістані повинні перебувати війська країн регіону, а не США.

"Але чому Росія не там, чому Індія, Пакистан не там? Чому ми там? Ми у 6 тисячах миль (від Афганістану - ред.)", - заявив він.

Дональд Трамп зазначив, що "США хочуть допомагати іншим країнам і людям", пояснюючи присутність американського контингенту.

Варто нагадати, що уряд Сполучених Штатів призупинив роботу і через це національні парки наповнилися сміттям і фекаліями. Вся справа в тому, що персонал парків зараз перебуває в неоплачуваній відпустці, тому за ними просто нікому стежити. Про це повідомляє газета Washington Post.

Так, за свідченням жительки долини Йосеміті Дакоти Снайдер, на сьогоднішній день шлаку там більше, ніж вона коли-небудь бачила за чотири роки життя в Долині".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пов'язано це з тим, що в Конгресі не можуть узгодити держбюджет на 2019 р., а органи влади залишилися без фінансування. Про це написав міжнародний політолог Кухалейшвілі Георгій. У період шатдауна частина держорганів США припиняє свою роботу, бюджетники відправляються в неоплачувану відпустку або ж працюють безкоштовно.

Нагадаємо, Путін хоче додушити Україну в 2019-му, - прогноз аналітика.

Як повідомляв Знай.uа Трамп озброїть Україну проти Путіна: нові санкції, ракети і патрульні кораблі.

Знай.uа писав, пресс-секретар Пентагону подала у відставку: хамила і порушувала етичні принципи.