Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ не розглядатиме участь представників Росії для спостереження за президентськими виборами в Україні.

Все тому, що український парламент ухвалив рішення про заборону участі російських спостерігачів в українських президентських і парламентських виборах. Росія не здається і продовжуватиме відстоювати на всіх рівнях права своїх спостерігачів брати участь у виборах президента України.

Офіційно Москва спочатку теж відмовилася надсилати своїх представників з міркувань безпеки.

Проте заступник очільника МЗС РФ Григорій Карасін 12 лютого заявив, що Росія продовжить наполягати на участі своїх спостерігачів в українських виборах, передає ТАСС.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Ми продовжуємо наполягати на правоті нашої позиції, на праві спостерігачів бути присутніми на виборах в Україні. Будемо продовжувати це робити на всіх рівнях", – наголосив Карасін.

Зазначимо, що навіть у питанні зі спостерігачами Росія намагалася схитрувати. Вже після офіційної заборони українського парламенту в РФ планували відправити до Києва двох спостерігачок – Христину Богданову від Інституту електоральної дипломатії і Єлизавету Борисову з Російського громадського інституту виборчого права.

Росія обрала для такої місії саме жінок, оскільки побоювалися, що чоловіків з Росії у віці від 16 до 60 років можуть не впустити в Україну.

Нагадаємо, окупанти переховали у Криму вкрадені кораблі "москітного флоту": фото. Вкрадений "москітний флот" України охороняє ФСБ. В окупованому Криму переховали захоплені в Азовському морі російськими силовиками кораблі українського флоту.

Як повідомляв портал "Знай.uа": блогер показав скріншоти листування з російським чоловіком, який з якоїсь причини надумав іти добровольцем на Донбас.

Також "Знай.uа" писав, що рейтинг господаря Кремля стрімко котиться вниз. З цієї причини Путіну в поспіху шукають хоч якусь позитивну новину, щоб він зміг задобрити росіян.