Нарешті стала відома команда Володимира Зеленського, яку він хоче провести до Верховної Ради. Політичні противники нерідко нарікали йому, що він так довго тримає в секреті імена людей, з якими збирається змінювати Україну. І ось, 10 червня, на з'їзді партії «Слуга народу», який проходив в Ботанічному саду Києва - завіса таємниці впала.

Давайте розбиратися, хто ж увійшов до першої сотні партії президента.

Перша десятка

У день з'їзду прес-служба партії «Слуга народу» розіслала список тих, хто ж увійшов до першої сотні. Перша десятка мало кого здивувала, так як була прогнозована.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

1. Перший у списку - голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков. Всю президентську кампанію він був політичним керівником штабу Зеленського. Також є керуючим партнером і директором Ukrainian Politconsulting Group.

Назвати його новим обличчям складно, так як був членом Партії регіонів у 2006-2010рр. Потім співпрацював з Сергієм Тігіпком (2010-2014 роках) і з Міністерством регіонального розвитку та житлово-комунального господарства.

Дмитро Разумков - син засновника Українського центру економічних і політичних досліджень (зараз - Центр імені Разумкова), ексзаступника секретаря РНБО Олександра Разумкова, нині покійного. Мати Дмитра Разумкова - народна артистка України Наталя Кудря, яка служить в Національному академічному театрі російської драми ім. Лесі Українки. Матір'ю зведеного брата Дмитра Разумкова - Гліба - є Юлія Мостова, головний редактор "Дзеркала тижня" і дружина лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка.

2.Вторим йде представник президента в ВР Руслан Стефанчук. Він знайомий з Зеленським ще з часів студентського КВН. Професор, доктор юридичних наук, адвокат, член-кореспондент Національної академії правових наук України. Про політику знає не з чуток: у 2016 році був радником першого віце-прем'єра Степана Кубіва.

3.В трійці опинилася і експерт команди Зеленського з питань реформи судової системи, доктор юридичних наук, професор кафедри цивільно-правових дисциплін Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Ірина Венедиктова. Є членом науково-консультативної ради Верховного суду.

4. Директор української філії ІТ-компанії Template Monster (США), автор волонтерського "Народного проекту", який з початку військової агресії РФ в 2014 році активно підтримує українську армію Давид Арахамія. Більше відомий в соціальних мережах під псевдонімом Давид Браун.

У серпні 2014 Давид Арахамія прийняв пропозицію голови Миколаївської ОДА Вадима Мерікова і став його радником. У той же час президент України Петро Порошенко нагородив волонтера орденом "За заслуги" 3 ступеня. У вересні 2014 року був призначений уповноваженим міністра оборони з питань закупівель.

Подейкують, що Давида Арахамія хоче потрапити до складу наступного Кабінету міністрів, з прицілом на високу посаду.

5. Голова Ради громадського контролю НАБУ, екс-депутат Київради (2014-2015 рр) від "Демократичного альянсу", керівник "Антикорупційного штабу" Галина Янченко. Була аналітиком ГО "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна.

6. Куратор Діджитал-кампанії Зеленського Михайло Федоров. Він менше ніж за чотири місяці "виростив" навколо свого кандидата півмільйонні спільноти, втягнув аудиторію у взаємодію: згенерувавши мільйони лайків-шеров і лояльних коментаторів. На його думку, діджитал Зеленського спрацював навіть грамотніше, ніж команда Дональда Трампа в 2016 році.

Федоров із Запоріжжя, з політиками він ніколи до Команди Зе не працював. Кістяк команди Михайла, як і він сам, із Запоріжжя. Копірайтерів у кампанії Зеленського було тільки двоє.

7. Керівник виборчого штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

8. Експерт ГО "Центр протидії корупції" Анастасія Красносільська. Співзасновником цього центру є Віталій Шабунін.

9. Керівник телекомпанії "1 + 1" Олександр Ткаченко. Зараз всерйоз обговорюється похід Ткаченко в мери Києва на найближчих виборах восени 2020 року.

10. Борець греко-римського стилю, чемпіон світу, срібний призер Олімпійських ігор Жан Беленюк. Перший темношкірий кандидат у народні депутати України.

Нові обличчя

11. Член "Українського інституту майбутнього", експерт команди Зеленського з питань освіти Сергій Бабак. Також є колишнім членом Національного агентство по оцінці якості вищої освіти.

12. Начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

13. Олена Шуляк, голова напрямку "Будівництво" в "Офісі ефективного регулювання" (BRDO) при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, яке працює за підтримки Світового банку, уряду Канади та міжнародних донорів, а також СЕО "Midland Development Ukraine", співзасновник "Союзу українських підприємців", член ліберального руху "Люди важливі".

Колишній керівник BRDO Олексій Гончарук 28 травня призначений указом президента Володимира Зеленського заступником глави його Адміністрації.

14. Екс-глава Лиманської (Комінтернівської) райдержадміністрації Одеської області (2015-2017 рр) Дмитро Наталуха. Чоловік народного депутата Альони Шкрум (фракція ВО "Батьківщина"), яка в наступне скликання йде, як і раніше разом з політсилою Юлії Тимошенко.

15. Кінопродюсер, голова ГО "Наше завтра Україна" Єлизавета Ясько. Представник України в Оксфорді.

16. Керівник напрямку "Енергетика" в "Офісі ефективного управління" (BRDO) Олексій Оржель.

17. Представник президента Зеленського в Кабміні Андрій Герус.

З червня 2014 року по 27 червня 2015 року Андрій Герус працював членом Національної комісії з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ). Також Герус очолює громадську організацію (ГО) "Асоціація споживачів енергетики і комунальних послуг".

Після відходу з НКРЕКУ, Андрій Герус повернувся на свою колишню роботу - в інвестиційну компанію (ІК) Concorde Capital (засновник і гендиректор Ігор Мазепа), ставши виконавчим директором ІК. Восени 2015 балотувався до Київради по округу №7 (Голосіївський район) - від "Об'єднання" Самопоміч ", яку тоді в столиці очолював Сергій Гусовський.

18. Засновник клініки "Борис" Михайло Радуцький.

19. Експерт програми реформування правоохоронної і судової систем аналітичного центру "Український інститут майбутнього" ( "УІБ") Денис Монастирський. Він був помічником народного депутата Антона Геращенко (фракція "Народний фронт"), який є одним із співзасновників "УІБ", а також входить до найближчого оточення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

20. Експерт з питань оподаткування, публічних фінансів, банківської права Данило Гетманцев. Доктор юридичних наук, професор юридичного факультету КНУ ім. Тараса Шевченка, президент Асоціації податкових радників. Член науково-консультативної ради Верховного суду.

21. Денис Малюська, голова правління "Офісу ефективного регулювання" (BRDO), фахівець в області регулювання підприємництва, врегулювання суперечок і банкрутств.

22. Холодов Андрій Іванович. Точної інформації немає.

23. Гео Лерос, радник міністра інформаційної політики Юрія Стеця, режисер, лідер руху по малюванню муралів у Києві.

24. Сергій Кальченко, ймовірно, адвокат і партнер британсько-української компанії "Hillmont Partners", співзасновником якої також є член передвиборчої команди Зеленського - Вадим Галайчук.

25. Співзасновник "Квартал-Концерт" Максим Ткаченко.

26. Єгор Чернів, учасник проекту "Нові лідери" олігарха і телемагната Віктора Пінчука, експерт HiTech Office Ukraine, член Ради руху Industry 4.0 Ukraine.

27. Святослав Юраш, радник президента Зеленського з питань міжнародної політики. Засновник міжнародного центру "Майдан", багатомовного медіа-ресурсу EuromaidanPR, # BABYLON'13, USAlums, Будинки вільних людей і ін.

28. Павло Сушко, продюсер, офіційний представник команди Зеленського в Харківській області.

29. Ірина Верещук, мер Рави-Руської (Львівська обл.).

30. Олександр Кубрак, керівник сектора "IT і Телеком" в "Офісі ефективного регулювання" (BRDO).

32. Виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова.

32. Юлія Діденко, можливо, викладач англійської мови в Харківському університеті "Народна українська академія".

33. Дмитро Співак, громадський діяч, частий гість і експерт в ефірах телеканалів "112.Украіна" і "NewsOne" нардепа Тараса Козака (№10 в списку "ОТЗЖ" Бойко-Рабиновича-Медведчука). Колишній глава Одеської міської організації ВО "Батьківщина", екс-депутат Одеської міськради. У 2012 році балотувався до парламенту за списком партії "Україна вперед" Наталії Королевської.

34. Солончук Дмитро Вікторович.

35. Михайло Ананченко, офіційний представник Зеленського в Сумах. Колишній студентський ректор Сум, з 2019 року - помічник сумського мера Олександра Лисенка (ВО "Батьківщина").

Ананченко є креатурою нардепа Владислава Бухарева (фракція ВО "Батьківщина"). У політичних колах деякий час назад Владиславу Бухарєву пророкували то пост голови Служби безпеки України, то начальника Служби зовнішньої розвідки (СЗР).

36. Анна Коваленко, сотник "Жіночої сотні" самооборони "євромайдан", волонтер і журналіст, колишній радник міністра оборони Степана Полторака. Учасниця проекту олігарха Віктора Пінчука "Нові лідери". Консультант парламентського комітету з питань оборони і безпеки.

37. Владлен Неклюдов, може бути, прокурор Дніпропетровської обласної прокуратури, родом з Кривого Рогу.

38. Ігор Кривошеєв, офіційний представник команди Зеленського в Закарпатті. Колишній КВН-щик, підприємець (бізнес в сфері розваг). Головний редактор РБК-Україна Сергій Щербина, добре знайомий з життям Ужгорода та Закарпаття, на своєму Facebook написав про Кривошеєва наступне: "Натурально тамада. І це не метафора. Професійний ведучий весіль, з великим портфоліо. Не в осуд, просто факт".

39. Сергій Іонушас, експерт команди Зеленського з питань правосуддя. Працював адвокатом, юристом, захищаючи авторські права і промислову власність. Член Асоціації правників і Асоціації адвокатів України.

40. Завитневич Олександр Михайлович, ймовірно, керівник "Смілянського пивоварного заводу" (Черкаська обл.).

41. Юрій Гусєв, колишній заступник міністра оборони (2014-2016 рр), на держслужбі в різних статусах з 2009 року, в тому числі - радника міністра фінансів, керівника групи радників міністра економіки та директора Департаменту національних проектів. У політику прийшов більше 20 років тому, ставши студентським мером Харкова.

42. Володимир Воронов, представник команди Зеленського на Донбасі.

43. Юрій Аристов - можливо, керівник рибної компанії "Голден Фіш" (Київ).

44. Кисіль Юрій Григорович, можливо, підприємець з Кривого Рогу (Дніпропетровська обл.).

45. Вадим Галайчук, член передвиборчої команди Зеленського, співзасновник британсько-української компанії "Hillmont Partners".

46. ​​Ковальов Артем Володимирович, можливо, прокурор Київської місцевої прокуратури №2 (Дарниця).

47. Стернічук Валерій Олександрович, ймовірно, член Громадської ради при мері Луцька від ГО "Волинський актив молоді".

48. Михайлюк Галина Олегівна, ймовірно доктор юридичних наук і викладач НаУКМА.

49. Бабій Роман В'ячеславович, ймовірно, директор ТОВ "Гельд-Енергія" (Бровари, Київська обл.), Який балотувався до ВР у 2014 році від партії Анатолія Гриценка "Громадянська позиція" (№47 у списку).

50. Олександр Качура, ймовірно, власник київської адвокатської контори "Kachura Lawyers", в київському офісі якої на вул. Січових Стрільців, 77, розміщувалася партія "Слуга народу".

51. Анна Новосад, генеральний директор директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міносвіти.

52. Культенко Артем Валерійович, ймовірно, керівник ГО "Союз інвесторів транспортної інфраструктури (СІТІ) Києва".

53. Марусяк Олег Романович, ймовірно, підприємець з Калуша (Івано-Франківська обл.).

54. Микола Кириченко, депутат Харківської облради, заступник керівника депутатської групи "Єдність і розвиток Харківщини", фермер.

55. Галина Третьякова, гендиректор "Української федерації убезпечення", екс-глава СК "АСКА-Життя". Відома, як прихильник накопичувальної пенсійної системи - виключно на індивідуальні рахунки фізосіб.

56. Павло Халімон, представник Зеленського в Чернігові, в 2015 році балотувався до облради від партії "Наш край".

57. Мошенець Ольга Володимирівна.

58. Ольга Саладуха, легкоатлетка, заслужений майстер спорту, чемпіонка світу 2011 року, чемпіонка Європи 2010 року. Багаторазова чемпіонка України.

59. Ольга Коваль, можливо, начальник загального відділу Пирятинської райдержадміністрації (Київська обл.).

60. Аліна Загоруйко, колишній консультант Центрвиборчкому. Була помічницею нардепа VI скликання Віктора Швеця (ВО "Батьківщина").

61. Бондаренко Олег Володимирович, можливо, депутат Здолбунівської райради (Рівненська обл.) Від ВО "Батьківщина", приватний нотаріус.

62. Крячко Михайло Валерійович, ймовірно, представник Зеленського в Запоріжжі, екс-чиновник облдержадміністрації та колишній службовець Запорізької мерії.

63. Марина Бардіна, помічниця нардепа Сергія Лещенка на платній основі. Була учасницею програми Благодійного фонду Богдана Гаврилишина, вивчала місцеве самоврядування в Австрії.

64. Марченко Людмила Іванівна, ймовірно, кілька останніх років очолювала відділ в державно-правовому департаменті Адміністрації президента

65. Іван Юнаков, ймовірно, архітектор, очолює архітектурне бюро "33BY Architecture" (Київ).

66. Дар'я Володіна, член комітету протидії корупції на Київщині, була кандидатом в члени Ради громадського контролю при НАБУ

67. Богданова Наталія Миколаївна, можливо, начальник відділу гендерної політики в управлінні протидії торгівлі людьми Мінсоцполітики.

68. Савченко Ольга Станіславівна.

69. Гринчук Оксана Анатоліївна, ймовірно, депутат Шірокогрельского сільради Вінницької області.

70. Козак Володимир Васильович. До слова, повний тезка колишнього міністра інфраструктури Козака (2012-2014 рр), який ще раніше керував "Укрзалізницею".

71. Лисюк Андрій Олександрович, ймовірно, ще один партнер британсько-української компанії "Hillmont Partners".

72. Сова Олександр Георгійович.

73. Панченко Ірина Сергіївна.

74. Боярчук Роман Михайлович, ймовірно, колишній начальник державного управління кіберзахисту, яке входить до складу Держспецзв'язку.

75. Ватрас Володимир Антонович, ймовірно, колишній депутат Хмельницької міськради, адвокат.

76. Мулик Роман Миронович, ймовірно, помічник колишнього депутата Івано-Франківської облради від Партії регіонів Юрія Ходоковского.

77. Тарасов Олег Сергійович, можливо співвласник ТОВ "Український зерновий союз" і ТОВ "Торговий дім Агроспецсервіс" (Кіровоград).

78. Костюх Анатолій В'ячеславович, ймовірно, довірена особа кандидата в президенти Володимира Зеленського, ймовірно колишній кандидат в депутати Ужгородської міськради (2015 рік).

79. Євген Брагар, який в першому турі виборів президента був представником Зеленського в ОВК №13 (Вінницька обл.), Також можливо це він був представником історичного факультету Київського національного університету ім. Шевченко на виборах ректора в 2015 році.

80. Віталій Безгін, співробітник "Офісу ефективного регулювання" (BRDO).

81. Вадим Гутцайт - директор Департаменту молоді та спорту КМДА, фехтувальник, шабліст, олімпійський чемпіон, президент Федерації фехтування України. З 2012 по 2017 рік Гутцайт керував ДП "Олімпійський навчально-спортивний центр" Конча-Заспа ". Був помічником-консультантом народного депутата Ельбруса Тедеєва (фракція "Партії регіонів") в V і VI скликаннях (2006-2012 рр), на громадських засадах.

82. Салійчук Олександр В'ячеславович, можливо, підприємець з Рівненської області.

83. Карбаджак Роман Юрійович.

84. Рєпіна Елла Анатоліївна, ймовірно, кандидат економічних наук (маркетинг) і екс-підприємець з Донбасу.

85. Арсеній Пушкаренко колишній глава партії "Відродження України".

86. Мар'ян Заблоцький, заступник голови ГО "Українська аграрна асоціація".

87. Клочко Андрій Андрійович.

88. Овчинникова Юлія Юріївна.

89. Олександр Мережко, завідувач кафедри права Київського національного лінгвістичного університету, в команді Зеленського відповідає за впровадження системи електронного уряду (e-government) і народовладдя.

90. Чернюх Ігор Іванович, можливо керівник ПП з іноземними інвестиціями "плеймейт Україна" (організація азартних ігор і укладення парі), засновником якого є громадянин Франції Антоніус Якобус Кайс.

91. Устенко Олексій Олегович, ймовірно, директор агрофірми ТОВ "Ріна-Агро" (Київ).

92. Кабанов Олександр Євгенович.

93. Федір Веніславський, представник президента Володимира Зеленського в Конституційному суді.

94. Булах Лада Валентинівна, виконавчий директор "Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ / СНІД".

95. Євген Петруняк, львівський підприємець, колишній депутат Львівської міськради (VI скликання, балотувався від УСДП).

96. Олександр Мариковський, співзасновник ГО "Центру контент-аналізу".

97. Олександр Федієнко, глава правління "ІнАУ" (українська інтернет-асоціація).

98. Андрій Мотовіловец, операційний директор "ProZorro.Sale", радник міністра інфраструктури Володимира Омеляна ..

99. Колесник Анна Сергіївна.

100. Єлизавета Богуцька, блогер, активіст в захисті прав кримських татар, член Спілки дизайнерів України, в минулому - лікар-психіатр.

Мажоритарники

Також на з'їзді були представлені 10 кандидатів по мажоритарці, імена яких також представила прес-служба партії.

1. Округ № 25, м. Дніпро - Бужанський Максим, блогер

2. Округ № 31, м. Кривий Ріг - Корявчінков Юрій (Юзик), актор

3. Округ № 48, м. Краматорськ - Романцева Тетяна, адвокат

4. Округ № 62, м. Житомир - Герасименко Ігор, Герой України

5. Округ № 68., м. Ужгород - Юрій Кочут, художник, підприємець

6. Округ № 94, Київська область - Дубинський Олександр, журналіст

7. Округ 185, Херсонська область - Черепаха Альберт, аграрій

8. Округ 194, Черкаси - Шпак Любов, ректор Східноєвропейського університету

9. Округ № 212, м. Київ - Перебийніс Максим, лікар-анестезіолог

10. Округ № 218, м. Київ - Дмитро Гурін, урбан-активіст.

Нагадаємо, Зеленський відбере у дружків Порошенка все награбоване: "Покладіть туди, звідки взяли".

Як повідомляв портал Знай.ua, в ГПУ заявили, що можуть силою привести Порошенка на допит.

Також Знай.ua писав, Луценко пояснив, чому Порошенко не з'явився на допит.