У четвер, 20 червня у черговому випуску програми "Право на владу" мова йде про аварію на ЧАЕС - про найбільший обман 20 століття. В прямому ефірі намагаються з'ясувати, чому людські життя і досі не є цінністю в Україні і в чиїх руках сьогодні інформаційна безпека країни.

Тема програми "Правда про обман" і стосується вона не лише минулого, а й сьогоднішнього дня.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В гостях у студії Федір Александрович – художник, який зняв свій паралельний фільм про Чорнобиль. Його назва "Російський дятел". У фільмі Александрович показав, що вибух на ЧАЕС був вигідний партійному керівництву Радянського Союзу.

Біля реактора було зведено локаційну станцію, яка призначалася для того, щоб вловити можливу атомну ракету, спрямовану на СРСР. Цей об'єкт був частиною великої системи, в яку було вкладено величезні кошти. Але ця система мала похибку в розрахунках і не могла працювати. Комісія мала відбутись у вересні 1986 року. Тому тим, хто створив цю систему атомна катастрофа була дуже вигідна, вона давала можливість приховати цей злочин. І у своєму фільмі Александрович навів докази того, що тодішній міністр зв'язку СРСР приложив руку до катастрофи в Чорнобилі.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Наталя Мосейчук провела паралель між минулим і сьогоденням у тому, як влада ставиться до людей.

"Донецький аеропорт – для чого його було тримати скільки? Іловайськ – що сталося там? Революція Гідності – що сталося на Майдані – слідство досі не закінчилося. І таких таємниць у нашій історії - і пострадянській і вже у сучасній – їх дуже багато. Як ви гадаєте, Федір, чи змінила влада після Чорнобиля своє ставлення до людей? І що люди можуть вдіяти?", - запитала Мосейчук.

"Наша проблема – це протиставлення людей, суспільства – владі. Це такий комуністичний погляд на життя. Адже будь-яка демократична влада – це дзеркало суспільства. А суспільство – це дзеркало влади. І суспільство обирає владу. І влада відображає те суспільство, яке є", - відповів художник.

Нагадаємо, одне з найжахливіших наслідків Чорнобильської катастрофи — це діти, які піддалися в утробі матері генній мутації. В мережі показали, як виглядали діти, народжені після Чорнобиля

Як повідомляв портал Знай.ua, серіал "Чорнобиль" викликав туристичний ажіотаж в Україну.

Також Знай.ua писав, оприлюднили секретні архівні документи про Чорнобиль, які до недавнього часу зберігалися під грифом "секретно".