21 липня в Україні відбулися парламентські вибори 2019. Дізнайтеся, хто потрапив до Верховної ради дев'ятого скликання, результати виборів і, звичайно ж, екзит-пол парламентських виборів 2019.

Екзит-пол парламентських виборів 2019: як голосує Україна

21 липня, крім самих парламентських виборів в Україні провели ще три великих екзит поли.

Парламентські вибори в Україні
Парламентські вибори в Україні

Екзит поли провели Фонд "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва, Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Український центр економічних і політичних досліджень ім. Олександра Разумкова проведуть "Національний екзит-пол". За їх результатами на парламентських виборах перемогли і пройшли до Верховної ради такі партії:

Слуга народу - 43.9%
ОПЗЖ - 11.5%
ЄС - 8.9%
Батьківщина - 7.6%
Голос - 6.3%

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Екзит-пол 112 каналу

"Слуга народу" - 42,7%

"Оппоплатформа" - 12,9%

"Європейська солідарність" - 8,8%

"Батьківщина" - 8,5%

"Голос" - 6,5%

Екзит-пол ТСН

"Слуга народу" - 44,4%

"Оппоплатформа" - 12,5%

"Європейська солідарність" - 8,5%

"Батьківщина" - 7,7%

"Голос" - 6,0%

Крім вище зазначених компаній і фондів, було проведено ще кілька великих екзит полів, які показали дуже схожі результати. Наприклад, австрійський "Інститут соціальних досліджень SORA" спільно з українським центром "Соціальний моніторинг" провели власний екзит-пол на замовлення каналу "112 Україна". Це соцопитування щодо парламентських виборів показало наступний результат:

Національний звіт екзит-полів

"Слуга народу" - 43,9%

"Оппоплатформа" - 11,5%

"Європейська солідарність" - 8,9%

"Батьківщина" - 7,6%

Kantar TNS Info Sapiens – компанія, яка замовила ще один з проведених екзит полів по парламентським виборам. Його результати були показані на Телевізійній службі новин телеканалу 1+1. Його результати в свою чергу показали наступну картину:

Парламентські вибори в Україні 2019: коли будуть офіційні результати

Тут ситуація точно така ж, як і з виборами президента України – у ЦВК є всього 2 тижні для повного підрахунку голосів усіх виборців.

Тобто офіційні результати парламентських виборів в Україні 2019 будуть не пізніше 5 серпня. Можливо навіть раніше. Але ось оприлюднити їх повинні до 10 серпня 2019 року.

Парламентські вибори в Україні
Парламентські вибори в Україні

Відзначимо, що відразу ж після цього новообраний парламент повинен зібратися на своє перше засідання протягом 30 днів після опублікування результатів виборів. Останній можливий день – 9 вересня.

Нагадаємо, що парламентські вибори в Україні завжди проводяться в жовтні. Але в цьому році новообраний президент України Володимир Зеленський ініціював розпуск ВР, після чого вибори перенесли на 21 липня.