Верховна Рада прийняла закон "Про запобігання корупції". Згідно документу за викриття корупціонера можна буде отримати 10% від хабара. Щоправда, експерти остерігаються перетворення добрих намірів на банальний спосіб шантажу та "віджимання" бізнесу.

Отримати свій відсоток після доносу на корупціонера можна буде тільки після суду, і лише у тому випадку, якщо людина дійсно завдала серйозної шкоди державі.

Депутати прийняли закон для запобігання корупції

Відповідно до прийнятого закону "Про запобігання корупції" у разі виявлення злочину спочатку потрібно повідомити про корупцію в НАПКА, після чого агентство направляє в правоохоронні органи.

Інформація перевірятиметься в НАПКА максимум 45 діб і після цього передається в правоохоронні органи. Тоді вже порушується кримінальна справа, йде слідство та відбувається суд.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Депутати прийняли закон для запобігання корупції

Деякі експерти допускають, що в Україні законопроект про викривача може принести непогані результати. Верховна Рада України прийняла в другому читанні законопроект №1010 "Про внесення змін до закону "Про запобігання корупції" про викривачів корупції" за поданням президента Володимира Зеленського.

Згідно закону, викривачем буде вважатися фізична особа, яка повідомила про можливі факти корупційних правопорушень, якщо така інформація стала йому відома у зв'язку з трудової, професійної, господарської, громадської, наукової діяльністю, в зв'язку з проходженням служби або навчання.

Депутати прийняли закон для запобігання корупції

Нагадаємо, раніше нардепів хочуть перевірити на детекторі брехні

Як повідомляв портал "Знай.ua", як Київська міська лікарня підіграє на тендерах улюбленому постачальнику

Також "Знай.ua" писав, що таке офшор, навіщо він потрібен та хто його реєструє