Політика влади, спрямована на енергокапітуляцію країни, носить системний характер і може призвести до подальшої дестабілізації економічної та політичної ситуації в Україні. Про це заявив народний депутат України Володимир Ар'єв.

"Власне, ця політика стає системною. І я бачу, що, на жаль, у тих, хто сьогодні є бенефіціарами президентства Зеленського, є великий апетит на легкі гроші завдяки доступу до російських енергетичних ресурсів. І електроенергія – це був тільки початок. Те, що вибудовувалося за останні 5 років в плані енергетичної незалежності України, складно і наполегливо, зараз намагаються знищити на догоду кільком людям заради короткочасної вигоди", – сказав Ар'єв.

Володимир Ар'єв
Володимир Ар'єв

Депутат зазначив, що за останні роки Україна намагалася зістрибнути з російської енергетичної голки, однак зараз дії влади відкидають країну назад, пише "Обозреватель".

"Зараз нас намагаються відкинути назад. Якщо це станеться, у поєднанні з іншими подіями, які безпосередньо енергетики не стосуються, це може призвести до дуже серйозної дестабілізації в Україні. І особливо на рівні цивільно-політичному", – прогнозує Ар'єв.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Раніше народний депутат України, член фракції "Європейська солдарнисть" Вікторія Сюмар заявила, що "поправка Геруса", яка відновила імпорт електроенергії з Росії, закриває шлях України до енергоінтеграції з ЄС, і опозиція вимагатиме її скасування. А депутат Ахтем Чийгоз назвав відновлення імпорту електроенергії з РФ зрадою національних інтересів.

Нагадаємо, 11 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що не знав про те, що "поправка Геруса" дозволяє імпорт електроенергії саме з Росії, і обіцяв розібратися з закупівлею електроенергії з РФ.

Нагадаємо, в Україні розгорнувся другий фронт війни – за енергоринок – Москаль.

Як повідомляв Знай.uа "Нафтогаз" відповів Путіну за газ: "Шуміти не треба".

Знай.uа писав, Герус особисто напише: "слуги народу" відмовилися погоджувати з Єврокомісією законопроєкт №2233.