Фракції "Батьківщина" і "Європейська Солідарність" голосуватимуть проти законопроєкту "Про внесення змін до Закону України "Про ринок електричної енергії"(№2233), який залишає можливості для імпорту електроенергії з Росії, що знищує вітчизняну енергетику і загрожує енергонезалежності країни. Про це заявили депутати фракцій "Батьківщина" і "Європейська Солідарність", повідомляє Обозреватель.

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що фракція голосуватиме проти законопроєкту 2233, оскільки його ухвалення призведе до руйнування енергетичного ринку України.

"У ньому передбачаються перетоки з Російської Федерації, знову буде знищуватися енергетичний ринок України. Наша команда буде голосувати проти цього закону", – заявила Тимошенко.

Депутат фракції "Батьківщина" Сергій Тарута наголосив, що в Україні вистачає власних генерувальних потужностей, а імпорт дешевої електроенергії з Росії б'є по українській енергетиці.

"У нас своїх потужностей генерувальних – велика кількість. І якщо будуть працювати нормально, стабільно всі атомні електростанції, якщо будуть працювати нормально теплові. Єдине, що їх варто модернізувати, щоб собівартість була зовсім інша. А для цього потрібна державна програма модернізації. Необхідно допомогти грошима і змусити власників, щоб зробили такі ж станції, як у Японії, що не забруднюють довкілля й забезпечують дуже низьку собівартість", – вважає Тарута.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Представник фракції "Європейська Солідарність" Мустафа Джемілєв також повідомив, що фракція буде голосувати проти законопроєкту 2233, підкресливши, що для України імпортувати електроенергію з країни-агресора надзвичайно небезпечно.

"Це дуже небезпечно. По-перше, ми підриваємо свого внутрішнього виробника. По-друге, отримувати ресурс від країни, з якої ми воюємо, це просто абсурд".

Нагадаємо, законопроєкт "Про внесення змін до закону "Про ринок електроенергії"(№2233) внесено до порядку денного засідання ВР 4 грудня. Низка депутатів і експертів раніше заявили, що законопроєкт скасовує реформу енергоринку і може перешкодити синхронізації української енергосистеми з європейською. Законопроєкт також розкритикувало Представництво ЄС у офіційному листі, який оприлюднила голова комітету ВР з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Ціцнадзе.