В Університеті державної фіскальної служби України відбувся Перший податковий конгрес “Управління публічними фінансами та проблеми забезпечення національної економічної безпеки”.

Конгрес проводився у форматі пленарного засідання та панельних дискусій у 37 локаціях на території університету та з online трансляцією у шести регіонах.

У конгресі взяли участь Держсекретар Міністерства фінансів України Костянтин Ващенко, народні депутати, доцент кафедри кримінального права та кримінології в університеті Державної Фіскальної Служби України Андрій Гмирін, ексміністр фінансів Віктор Пинзеник, представники Державної фіскальної, податкової та митної служб України, міжнародних організацій й бізнесу, експерти з податкового законодавства та науковці.

Ректор Університету державної фіскальної служби Павло Пашко відкрив конгрес з промови, у якій наголосив на важливості діалогу між експертною спільнотою, владою та бізнесом.

“Ми вперше організовуємо захід такого великого масштабу. Вважаємо, що податкова система в Україні потребує системних вдосконалень, які неможливі без участі представників як влади, так і бізнесу. Також, нам важливо почути думку європейських експертів, можливо перейняти їх досвід. Відкритий діалог між представниками влади, бізнесу, міжнародними та українськими експертами та науковцями сприятиме розробці пропозицій для удосконалення законодавства й розвитку міжнародних зв’язків”, – зазначив ректор університету Павло Пашко.

Під час конгресу Держсекретар Міністерства фінансів України Костянтин Ващенко зазначив, що Кабінет Міністрів передав Університет Державної фіскальної служби з підпорядкування ДФС в управління Міністерству фінансів.

“У зв’язку з реформою системи управління державними фінансами, яку ми зараз реалізовуємо, у нових висококваліфікованих кадрах та у підвищенні кваліфікації мають потребу всі структури, які підпорядковуються Міністерству фінансів: нова митниця, нова податкова, ДКСУ, служби фінансового моніторингу, і сам Мінфін. Тому набір спеціальностей і предметів буде розширений, а навчальні плани адаптовані до реальних потреб і цілей, які ми ставимо перед собою”, – наголосив Костянтин Ващенко.

Доцент кафедри кримінального права і кримінології Університету ДФС Андрій Гмирін додав, що в досягненні амбітних цілей щодо вдосконалення податкового законодавства вкрай важливо залучити найкращих фахівців у сфері публічних фінансів, навчальних закладів та наукових установ.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

“Значних зусиль потребує і створення кадрового потенціалу, підготовка чесних та кваліфікованих кадрів майбутньої служби. Головну роль в цьому питання повинен відіграти, безумовно, Університет державної фіскальної служби – як єдиний профільний державний вищий навчальний заклад”, – наголосив експерт з оподаткування Андрій Гмирін.

Нагадаємо, раніше Андрій Гмирін наголосив, що для якісного реформування податкових органів в Україні необхідно реорганізувати та поєднати в єдину систему Податкову і Митну служби, Службу фінансового моніторингу, Службу фінансового аудиту та Службу фінансових розслідувань та об’єднати всі функції, можливості та інформаційні бази в єдину систему з одночасним внесенням змін у законодавство – зниження податків, проведення податкової амністії і реальна боротьба з корупцією.