″Зе-команда″ у час пандемії подвоїла фінансування податкової міліції, яку Зеленський обіцяв ліквідувати.

Як таке можливо, адже цю нереформовану структуру, яка тримає у страху чимало українських підприємців, мали ось-ось розпустити. У цьому розбирались журналісти ″Схем″.

У квітні на позачерговому зібранні Верховна Рада ухвалила зміни до бюджету, щоб перерозподілити кошти в період пандемії. Щоб акумулювати гроші для боротьби з коронавірусом в Україні довелось зменшити видатки на науку, культуру, освіту та кіно, скоротили фінансування на дослідження і винаходи. І все заради того, щоб перерозподілити гроші на боротьбу з епідемією та сисему охорони здоров'я.

Однак, додаткові кошти також знайшлися і для декого з-поза системи охорони здоров’я.

Мало хто помітив, але додаткових майже пів мільярда гривень поміж іншого пустили на фінансування Державної фіскальної служби та податкової міліції в її складі, чим подвоїли бюджет цього органу.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Як таке можливо, адже податкову міліцію мали ось-ось ліквідувати. Обіцяла це зробити команда Володимира Зеленського.

Замість цього, як з'ясувалось, витрати на податкову поліцію і ДФС суттєво зросли — їм додали 450 млн.

Та найцікавіше, що кошти забрали від Бюро фінансових розслідувань — органу, який мав би замінити податкову міліцію. Але створення якого провалили.

Вже друга влада поспіль попри публічні обіцянки провалює ліквідацію податкової міліції та створення на її місці Бюро фінансових розслідувань за західними стандартами.

Після Революції гідності різні очільники країни хотіли ліквідувати податкову міліцію, разом з економічними департаментами в СБУ та МВС.

У 2015 році податкову міліцію планкува ліквідувати тодішній прем'єр Арсеній Яценюк.

У 2016 році прем'єр- міністр Яценюк все ще не полишав надії ліквідувати цей орган.

2017 рік - прем'єр Володимир Гройсман підхопив ініціативу свого попередника, яка так подобалась громадськості. Президент Петро Порошенко також підтримував ліквідацію.

2018 рік - Володимир Гройсман все ще не полишав надії створити новий фінансовий орган розслідувань.

2019 рік — новий президент Володимир Зеленський і нові обличчя у владі підхоплюють ініціативу попередників.

″Це програмний пункт президента, це програмний пункт партії ″Слуга народу″, який ми сьогодні впроваджуємо в життя″, - йшлось у заяві нової команди, яка так жваво анонсувала законопроект №1208 ″Про Бюро фінансових розслідувань″.

Бюро фінансових розслідувань, за словами Зе-команди, мало відібрати повноваження в МВС, СБУ та податкової міліції, яку обіцяли ось-ось ліквідувати. Це бюро мало стати єдиним органом, який розслідує злочини у сфері фінансів.

Втім, вже через три місяці у січні 2020 року програмний пункт президента Зеленського та його фракції ″несподівано″ був відхилений комітетом, який очолює ″слуга народу″ Данило Гетьманцев. А згодом - відхилено парламентом.

Причина такого повороту подій банальна — президент Зеленський не захотів ввіддавати свої повноваження щодо контролю за фінансовим і безпековим блоком.

Детальніше про це дивіться в розслідуванні журналістів ″Схем″.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, спікер ВР Дмитро Разумков терміново скликає парламент на вимогу опозиції

Як повідомляв портал Знай.ua, НАБУ порушило кримінальну справу проти Венедиктової

Також Знай.ua писав, у Міністерстві енергетики хочуть майнити криптовалюту