Про це йдеться в заяві компанії у відповідь на дедалі частіші спроби звинуватити компанію ДТЕК у діях, спрямованих на односторонню зміну ринкових умов.

«Прагнення вивести українську енергетику з кризи – це не боротьба за кращі умови для окремих гравців ринку, це боротьба за європейське майбутнє України, її енергобезпеку і незалежність. У ДТЕК зібрана найкраща галузева експертиза в Україні, і компанія завжди відкрито транслювала свою позицію, своє бачення шляхів вирішення системних проблем галузі», – вважає генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Згідно із заявою, у вересні почалося системне адміністративне втручання у роботу ринку електроенергії, що зробило негативний вплив на енергетичну галузь. Як зазначається, до самого масштабного кризи в енергетиці за всю історію незалежної України призвело: штучні обмеження виробників електроенергії, ручне регулювання та втручання в роботу енергоринку, а також відсутність реагування на маніпуляції, які системно спотворювали ринкову конкуренцію.

У компанії підкреслюють, що кризова ситуація на ринку електроенергії дестабілізувала роботу всіх підприємств енергетичної галузі України без винятку.

При цьому прес-служба зазначає, що ДТЕК завжди був ініціатором відкритого діалогу всіх учасників ринку для пошуку виходу з системної кризи в галузі. Всі звинувачення на адресу ДТЕК безпідставні і ініційовані противниками європейського курсу України, противниками справедливого ринку.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Як повідомлялося, для подолання кризи в енергетиці в Україні створено Антикризовий енергетичний штаб під керівництвом прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. За підсумком першого засідання, яке відбулося 29 квітня, був затверджений новий енергетичний баланс на 2020 рік, який вирішив частина проблем енергетичної галузі. 19 травня відбулося друге засідання штабу, на якому Кабінет міністрів дозволив держкомпанії «Енергоатом» укладати двосторонні договори з промисловими підприємствами.