Публічними і безпідставними звинуваченнями на адресу компанії ДТЕК Антимонопольний комітет допомагає приховати шахрайські схеми на енергоринку, які виникли внаслідок ручного втручання в роботу ринку електроенергії.

Про це написала директор з комунікацій «ДТЕК Енерго» Мілютіна Ірина на своїй сторінці в Facebook.

«ДТЕК з перших днів критикував нав'язану корупційну модель паразитування на енергетиці. Але поки це сприймалося як проблема приватної компанії, реакції держави та правоохоронних органів не було», - написала вона.

За її словами, оприлюднення фактів багатомільярдного грабежу державних генкомпаній призвело до того, що крісла і під організаторами схем, і під керівниками покривають їх держорганів захиталися.

«Тому суспільству, правоохоронцям і політичному керівництву країни штучно вкидаються надумані «викриття» весь сенс яких – увести фокус уваги в бік від реальних причин і винуватців енергетичного колапсу. І дуже шкода, що в цю брудну гру на боці махінаторів залучаються державні регулятори», - додала Мілютіна.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Директор з комунікацій також зазначила, що створена тіньовим смотрящим за енергетикою Андрієм Герусом корупційна конструкція на енергоринку за 10 місяців довела генеруючі компанії до фактичного банкрутства.

«Збиткові ВСІ компанії, що виробляють електроенергію – і приватні, і державні. В профіті тільки комерційні споживачі електроенергії і наближені до них трейдери», - написала Милюютина.

«Все це було б неможливим, якби глава АМКУ Юрій Терентьєв своєчасно реагував на події в енергоринку неподобство. Але він обрав шлях підігрування схемщикам. Це його рішення, а будувати припущення з приводу справжніх мотивів я не хочу і не буду», - додала топ-менеджер.

Нагадаємо, раніше ДТЕК заявив про необґрунтованість озвучених Антимонопольним комітетом попередніх висновків розслідування про монопольне становище компанії, зазначивши, що вважають їх частиною цілеспрямованої замовної кампанії проти ДПЕК і адміністративним тиском на приватний бізнес.

Мілютіна Ірина наголосила, що звинувачення компанії ДТЕК з боку АМКУ носять сумнівний характер, оскільки практики публічного оприлюднення «попередніх висновків» у АМКУ не існує. При цьому для ДТЕК було зроблено публічне «виключення», яке потім використовувалося для дискредитації компанії.