Ініціатор розслідування "Роттердам+" колишній народний депутат Віктор Чумак не з'явився до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) для розгляду своєї скарги на рішення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) закрити справу, передає кореспондент із зали суду.

Адвокат сторони захисту Наталія Дригваль за підсумком судового засідання 8 серпня повідомила, що захисту невідомо, чим Чумак аргументував свій позов до ВАКС, не маючи при цьому доступу до матеріалів розслідування і висновків експертизи, які не підтвердили наявність збитків.

Представники Чумака на суді від коментарів відмовилися.

На суд не з'явився також і прокурор САП, повідомивши суддю про зайнятість в іншому процесі. Через відсутність прокурора суд відклав розгляд скарги Чумака.

«У зв'язку з тим, що участь прокурора є обов'язковою в даному випадку, відкладаємо розгляд справи на 14 вересня», - повідомила слідча суддя Катерина Широка на засіданні 8 вересня.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

За словами Наталії Дригваль, НАБУ вступило в колаборацію з екс-нардепом у спробах оскаржити законне рішення САП про закриття справи.

Адвокат уточнила, що Чумак оскаржує закриття справи в якості особи, на підставі заяви якої в 2017 р.було розпочато розслідування. У сторони захисту є сумніви щодо законності дій Чумака.

«По-перше, Кримінально-процесуальний кодекс передбачає можливість подання цієї скарги особисто заявником, а не його представниками. Друге питання: у нас досі залишається відкритим питання щодо законності наявності самої постанови прокурора про закриття провадження у Чумака як заявника", - зазначила Дригваль.

Нагадаємо, 28 серпня САП оголосила про закриття справи «Роттердам +» через відсутність достовірних і вичерпних доказів провини підозрюваних.

11 серпня фінальна комплексна експертиза СБУ не підтвердила збитків від дії формули " Роттердам»". До цього також жодна державна експертиза, проведена як з ініціативи НАБУ, так і сторони захисту, не підтвердила нанесення збитків.

Термін попереднього розслідування у справі "Роттердам »" закінчився 8 серпня. НАБУ і САП не змогли направити справу до суду і зупинили розслідування на невизначений термін.