Таку думку висловив член наглядової ради «Інституту енергетичних стратегій» Юрій Корольчук.

«Нікопольський завод феросплавів» Коломойського і «Центр протидії корупції» Шабуніна умудрилися разом подати в суд заяви проти САП з проханням скасувати рішення про закриття справи «Роттердам+». Або вони взагалі глупі, або просто вже ніхто не планує приховувати свої істинні бізнес-інтереси. Тут відверте підтвердження, що «Роттердам+» від початку була справою політичною та бізнес-лобістською», - написав Корольчук на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За його словами, єдиними «потерпілими» у вже закритій справі «Роттердам+» себе вважають тільки два підприємства Ігоря Коломойського – «Нікопольський завод феросплавів» та «Запорізький феросплавний завод».

«В принципі, це добре, що Шабунін-ЦПК-Коломойський-феросплави вишикувалися в один ряд. Раніше було зрозуміло, що «Нікопольський завод феросплавів» і «Запорізький завод феросплавів» Ігоря Коломойського були єдиними потерпілими у закритій справі «Роттердам». Але тепер до них додався ЦПК Шабуніна, який тепер прямо стоїть пліч-опліч свого вірного соратника Ігоря Коломойського та його заводів», - додав Корольчук.

Нагадаємо, 24 вересня Вищий антикорупційний суд, розглянувши позов екс-нардепа Чумака, підтвердив законність рішення САП про закриття справи «Роттердам +». Суд визнав, що прокурор САП прийняв рішення про закриття справи в повній відповідності з чинним законодавством і після належного аналізу всіх зібраних слідством за 3,5 року матеріалів.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Після цього заяви до ВАКС проти закриття справи спільно подали Нікопольський завод феросплавів Ігоря Коломойського та «Центр протидії корупції» Віталія Шабуніна. 25 вересня їх заяви об’єднані в спільне провадження.

Справу «Роттердам+» було закрито прокуратурою 27 серпня 2020 року через відсутність достовірних і вичерпних доказів провини підозрюваних.

11 серпня фінальна комплексна експертиза СБУ не підтвердила збитків від дії формули «Роттердам+». До цього також жодна державна експертиза, проведена як з ініціативи НАБУ, так і сторони захисту, не підтвердила нанесення збитку.

Формула «Роттердам +» діяла в 2016-2019 роках для визначення ринкової вартості вугілля при розрахунку прогнозної оптової ціни електроенергії. Формула автоматично припинила діяти з 1 липня 2019 року з введенням ринку електроенергії. Після цього ціна вугілля і електроенергії для промислових споживачів зросла.