У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації зробили несподівану заяву. Так, у Путіна заявляють, що комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович нібито не бачить утисків прав російськомовних громадян в Україні.

Ситуацію із захистом прав російськомовного населення в Україні у відомстві назвали "кричущою".

Джерело: пресслужба МЗС РФ.

"Із жалем змушені констатувати вперте небажання Комісара приділяти у своїй роботі увагу системним порушенням прав російськомовних громадян у низці країн-членів Ради Європи. Так, Міятович відверто замовчує кричущу ситуацію з дотриманням прав людини в Україні, де влада веде цілеспрямовану кампанію з обмеження прав та інтересів численного російськомовного населення країни. Попри наші неодноразові звернення до Комісара, які містили конкретні приклади та свідоцтва дискримінаційного характеру мовної політики Києва та насильницької "українізації" всіх сфер життя суспільства, належна реакція не відбулася", – йдеться в повідомленні МЗС РФ.

У Росії вважають підхід до роботи Міятович "таким, що суперечить принципу неупередженості" і закликали терміново "зробити активні кроки щодо захисту прав російськомовного населення в Україні".

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тим більше, що потурання відповідній політиці київської влади сприймається останніми як якась індульгенція, і подібний приклад стає заразливим для деяких інших європейських держав.

Довідка:

16 липня в Україні набрав чинності закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

У законі сказано, що Україна створює необхідні умови для розвитку і використання мов національних меншин в Україні.

У роботі державних, громадських органів, підприємств, установ і організацій, розташованих в адміністративних одиницях та населених пунктах, де громадяни України, що належать до національної меншини проживають компактно і становлять більшість (понад 50 % населення району, міста, села, селища), може використовуватися поряд з українською їхня національна мова.

У разі, коли в межах цих адміністративно-територіальних одиниць, населених пунктів компактно проживають особи, що належать до різних національних меншин, жодна з яких не становить більше 50 % населення даної місцевості, в роботі названих органів і організацій використовується виключно державна мова.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Садовий злетів з котушок через російську вакцину від коронавірусу: "Уколіть собі цю "бодягу" в одне місце".

Як повідомляв Знай.ua, український священик потужно звернувся до Зеленського: "Президент України чи слуга Путіна?"

Знай.ua писав, битва за Нагірний Карабах: Азербайджан офіційно повернув частину територій і дав їм свою назву