Відомий відеоблогер Сергій Корнак вдався в питання: Крим і Донбас - чиї?

За його словами, трагедія 2014 року став результатом поєднання інтересів різних угруповань, як в Росії, так і в Україні. Росія з самого 1991 року вважала Крим по праву своїм і мріяла заволодіти ним. Крим - це справді частка Росії, але і частка України. І як тільки в нашій країні почалася революційна плутанина, Росія не упустила підвернулася можливість захопити півострів.

Корнак зазначає, що в Україні навіть не спробували якось цьому зарадити. На його думку, в наявності був договірняк: Крим віддали, щоб отримати владу. Блогер особливо підкреслює: таке пробачити не можна. Винні мають відповісти за це - і вони дадуть відповідь, як тільки Україна стане по-справжньому демократичною країною.

«Крим наш»- це слова, але в серці він справді наш», - заявив Сергій Корнак. Втім, як він вважає, фактично повернути собі Крим Україна навряд чи зможе. Однак і в руках Росії його не можна залишати - це повинно бути незалежна держава і вільна економічна зона, відкрита для українського бізнесу.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Точно так само немає сумнівів і щодо Донбасу - це однозначно Україна. Але і в цьому регіоні теж зійшлися різні інтереси. Москві потрібно було створити на території нашої країни зону нестабільності, щоб перешкодити її вступу в НАТО і Євросоюз. А для українських політиканів, які прийшли до влади, головну загрозу представляли добровольчі загони - і дуже до речі підвернулася можливість відправити їх гинути на Донбасі. В результаті квітучий регіон став руїнами, загинули десятки тисяч українських громадян, а перспектива вступу в НАТО стала більш ніж туманною. Винні мають відповісти й за це.

«Куди ми йдемо: в НАТО, в Європу, в Росію чи в ... у?», - ставить питання Корнак. На його думку, замість того, щоб кудись йти, потрібно просто побудувати у себе робочу систему демократії. Досить перестати брехати, красти, і прийняти думку, що всі ми різні, але всі - рівноправні громадяни демократичної країни.

Раніше Сергій Корнак перевірив Україну на відповідність формальним ознакам демократії.

Також він розглянув проблему дорожнечі газу.