За всю історію незалежної України нами править вже шостий президент. Але за яким принципом ми їх обираємо? У цьому питанні вирішив розібратися відеоблогер Сергій Корнак.

«Останній приклад - Володимир Зеленський. Всім відома людина, стовідсоткова впізнаваність, чарівний, веселий, чи не замазаний в політиці. Ось ми й подумали, що він незалежний від олігархів», - зазначає він.

Підтримав його народ саме тому - а також тому, що це означало відмову в підтримці Петру Порошенку. Але у Порошенка було безліч суперників, і проти нього можна було голосувати за будь-якого з них. Тоді - чому саме Зеленський? Тут зіграли роль кілька факторів. По-перше, Зеленський ніколи не займав ніяких державних посад. Крім того, він показав себе успішним бізнесменом. Та й в особистому плані це дуже чарівна людина.

Але хіба ці якості потрібні від глави держави? Хіба він обов'язково повинен не мати політичного досвіду і бути веселим хлопцем?

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У таку ж пастку ми п'ятьма роками раніше потрапили з Порошенком. Ми вирішили: такий багатої людини красти нема чого. І він теж вибудував успішну корпорацію - значить, добрий організатор. А раз на дворі війна, значить, потрібна міцна рука.

Але який Порошенко бізнесмен? Він все життя був чиновником. І досвід показує: накратися досхочу неможливо, завжди хочеться ще. Але найгірше те, що він своєю пропагандою розколов суспільство - показав, що для нього існують справжні українці та всі інші.

Причому і того, і іншого ми вибирали на гарячу голову, не давши собі праці задуматися. Ми керувалися не логікою, а емоціями, в кращому випадку здогадками.

А що, якщо зараз не поспішаючи подумати: хто б міг бути нашим наступним президентом? Кого варто підтримати на виборах 2024 роки? Часу достатньо, щоб тверезо все обміркувати.

Раніше Сергій Корнак розглянув питання про те, кому мають належати Крим і Донбас.

Також він засумнівався, що Україна - дійсно демократична країна.