Після вбивства Євгена Щербаня практично всі його друзі та партнери перестали спілкуватися з його синами. Допомагали тільки Йосип Кобзон і Рінат Ахметов. Про це розповів середній син бізнесмена Руслан Щербань в інтерв'ю Дмитру Гордону.

"Дуже багато людей відвернулося. З тих людей, які допомагали, чий будинок був відкритий цілодобово, можна назвати тільки Йосипа Кобзона і Ріната Ахметова. За великим рахунком це все", - заявив він.

Руслан Щербань пояснив, як насправді проходили переговори спадкоємців Щербаня з Рінатом Ахметовим. "Ми з Рінатом Леонідовичем сіли в 1997 році, провели близько 10 зустрічей. Взяли всі цифри, всіх менеджерів, які займалися бізнесом - як з боку батька, так і у нього. Сіли і розмалювали всю картину, побачили цифри, зачлися і потиснули один одному руки. І пішли далі працювати і займатися своїми справами», - заявив син убитого підприємця.

На його думку, претензії брата-Євгена Щербаня-молодшого, висловлені у фільмі "спадкоємець", нічим не обґрунтовані. Він не цікавився бізнесом батька, був присутній лише на одній зустрічі з десяти і тоді його все влаштувало. "Я Ріната Ахметова знаю більше 30 років. До смерті батька він спілкувався з моїм батьком, після - зі мною. Ми досі спілкуємося, дружимо, телефонуємо, п'ємо чай, зустрічаємося без всяких проблем. Але періодично з'являється, то пропадає Женя (Євген Щербань-молодший). І пред'являє різного роду претензії. Він пред'являє їх і мені. Тепер йому (Ахметову, - ред.), його колишнім партнерам", - шкодує Руслан Щербань.

Після загибелі Євгена Щербаня управлінням сімейного бізнесу займався його середній син-Руслан Щербань. У той час як син від першого шлюбу Євген Щербань-молодший лікувався від наркозалежності, а неповнолітній син останньої дружини бізнесмена (також Євген) навчався в США.

Руслан Щербань до 2015 року очолював заснований батьком в 1991 році комерційний банк «Капітал», поки НБУ не віднесло цю фінустанову через незадовільну якість активів і ризик ліквідності до категорії проблемних. Регулятор пояснив таке рішення тим, що переважна більшість активів банку і частина операційних потужностей залишилася на тимчасово окупованій території, у зв'язку з чим не можна було забезпечити ні надходження грошового потоку для задоволення потреб вкладників і кредиторів, ні відповідний рівень управління ризиками.

За даними НБУ, на момент ліквідації, сини покійного донецького бізнесмена і Політика Євгена Щербаня - Руслан і Євген - безпосередньо і побічно контролювали 35% акцій банку. Ще 24,73 належали Віолеті Епель, 15,45% - Тетяні Поляковій. За даними НБУ, на 1 квітня 2015 року за розміром активів банк займав 61 місце (1,99 млрд гривень) серед 133 діючих банків.