В Україні почнуть використовувати космічну розвідку для захисту територіальної цілісності. Про це на 8-му Київському безпековому форумі повідомив Олександр Турчинов.

"РНБО ухвалила стратегію нацбезпеки, її підписав президент. Одним із завдань цієї стратегії є космічна розвідка. Не буду розкривати деталі, але ми реально відпрацювали тему такої розвідки - об'єктивної, достовірної, ефективної. Ця система почне працювати у нас вже в найближчий час", - сказав він.

Матеріал по темі: Контактна група по Донбасу знову збереться 2 червня - Кучма

Він зазначив, що Росія далі накопичує збройні сили на кордоні з Україною і в Криму, щоб ліквідувати Мінські угоди і почати бойові дії в будь-який зручний момент.

"Необхідно чітко розуміти: якщо відновляться бойові дії, то це буде на вищому і небезпечнішому рівні, ці військові дії можуть перерости в повноцінну континентальну війну", - зазначив Турчинов.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Тим часом Арсеній Яценюк на цьому форумі заявив, що Україні необхідно надати летальну зброю, щоб кордони Європейського Союзу також були захищені.