Коли відбудеться зустріч українського президента Петра Порошенка зі своїм американським колегою Дональдом Трампом, поки що невідомо, але до неї вже серйозно готуються.

Про це в інтерв'ю LIGA.net повідомив глава зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін.

За його словами, давно анонсований візит до цього часу не відбувся тому, що адміністрація Трампа ще знаходиться у стані формування, а нинішні події та ряд деяких питань заслуговують делікатного та глибокого підходу. Тож повинен бути зміст і логіка домовленостей, а це потребує ґрунтовної підготовки.

Міністр також повідомив, що під час зустрічей у Держдепартаменті США та РНБ переконався, що там "ще не всі призначення здійснені".

Незважаючи на те, що два президенти ще не зустрічалися, Порошенко уже двічі спілкувався з Трампом по телефону, причому якщо перша розмова була швидше вітальна, то під час другої відбулася серйозні та змістовні перемовини.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Питання не в формальній даті, а в глибині контактів. Зараз ми все підходимо до можливості провести зустріч з максимально глибоким змістом і реальною віддачею", – наголосив очільник МЗС.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у відомстві Клімкіна відреагували на скандальні заяви президента Білорусі.