Колишні регіонали, а нині народні депутати від політсили "Опозиційний блок" Сергій Льовочкін, Михайло Папієв та Іван Мирний "засвітилися" на дні народження олігарха-втікача Дмитра Фірташа у Відні на початку травня.

Про це розповідається у сюжеті "Фірташ по-віденськи" програми "Схеми", що є спільним проектом "Радіо Свобода" та каналу "UA:Перший".

Серед гостей також були помічені брати Ігор та Григорій Суркіси й бізнес-партнер Фірташа та колишній заступник голови правління НАК "Нафтогаз" Ігор Воронін.

За інформацією журналістів, олігарх приймав їх у старовинному палаці Кобург у центрі австрійської столиці.

Згодом Михайло Папієв зізнався пресі, що був на дні народження Фірташа. Так само не приховував поїздку й нардеп Іван Мирний. Раніше він працював в охороні бізнесмена. Парламентарій додав, що на святі було дуже мало людей: лише родичі та близькі друзі.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Як відомо, Дмитро Фірташ є підозрюваним у кількох резонансних розслідуваннях. Наприклад, у США його звинувачують у справі про хабар у 18,5 млн. доларів на отримання ліцензії на видобуток титанової руди в Індії.

В Іспанії олігарха підозрюють у причетності до злочинної групи, що відмила гроші на суму в 10 мільйонів євро. В Україні розслідуються два кримінальних провадження, пов’язаних з Фірташем, але тут він не має статусу підозрюваного.

У свою чергу бізнесмен відкидає всі звинувачення і заявляє про свою непричетність.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", ГПУ запідозрила Фірташа в поставках сировини в окупований Крим.