Посол України у США Валерій Чалий заявив, що підписання двох угод між Україною та США в оборонній сфері сприятимуть рішенню Вашингтона щодо надання Києву летальної зброї.

Про це Чалий розповів в інтерв'ю "Укрінформу".

Він зазначив, що перша угода передбачає взаємні оборонні закупівлі, друга - науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи. Це спростить вихід американської військової продукції на український ринок та навпаки, а також допоможе імплементації рішення про надання летальної зброї із боку США.

Чалий додав, що озброєння України має міцну підтримку в обох палатах Конгресу США.

"Крім того, що змінилось і чого не було в останні роки, – це офіційний запит Білого дому в бюджеті 2018 року, в якому визначається можливість саме надання летальної зброї оборонного характеру", - додав посол.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна потребує більш сучасного озброєння, ніж сьогодні пропонують західні партнери.