Міністерство закордонних справ України найближчим часом звернеться до СБУ з пропозицією заборонити в'їзд у країну всім десятьом депутатам Національних зборів і Сенату Франції, які відвідали цього тижня Крим. Про це в коментарі Європейській правді повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

На запитання журналіста про те, чи буде пропозиція про заборону в'їзду депутатів в Україну, міністр відповів: "Аякже!".

"Толерантність - це важлива річ і європейська цінність, але я вважаю, що тим, хто порушує закони України, нічого робити в нашій державі", - пояснив Клімкін.

Він пообіцяв, що його відомство буде працювати з усіма парламентами, "щоб такі речі мінімізувати".

За даними видання, відповідне подання до СБУ буде підписане до кінця суботи.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читайте також: Саркозі збирається до Криму

Французькі парламентарії відвідали Ялту, Сімферополь, а також Севастополь. У Криму вони провели низку зустрічей із місцевим "керівництвом".

Відзначимо, що міністерство закордонних справ Франції назвало порушенням міжнародного права майбутній візит французьких парламентаріїв до Криму.

Влада Німеччини також розкритикувала французьких депутатів за поїздку до Криму.