Російський монополіст "Газпром" недорахувався частини прибутку. У порівнянні з 2016 роком доходи компанії впали майже на третину.

Про це повідомляється в фінансових звітах, опублікованих на сайті підприємства. Чистий прибуток "Газпрому" з січня по червень 2017 року склала 408,05 мільярдів рублів. Це майже на 34,7% нижче, ніж за перше півріччя 2016 року.

За підсумками першого півріччя минулого року прибуток компанії була на рівні 625,405 мільярда рублів. Величина доходу, що відноситься до акціонерів ПАТ "Газпром", зменшувалася на 37% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Його суму склала 381,346 мільярда рублів.

У 2017 році виручка від продажів все ж зросла на 4,8%. Цей показник становить 3,21 трильйона рублів. Зростання виручки пов'язане в основному зі збільшенням продажів сирої нафти, продуктів нафтогазопереробки, електричної та теплової енергії.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

На цьому тлі у "Газпрому" зріс показник чистого боргу на 19%. Станом на 30 червня 2017 року він становить 2,29 трильйона рублів.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, Україна відмовилася від закупівель газу у "Газпрому" і знайшла заміну йому в Європі.