Син Володимира Жириновського, заступник голови Держдуми РФ Ігор Лебедєв відзначився скандальним висловлюванням про дітей з особливими потребами. Він назвав їх життя "огидною".

Так депутат відреагував на відеозапис в Twitter про дівчинку Василину, яке опублікував заступник голови Банку Росії Олександр Торшин. У ньому розповідається про дитину, яка народилася без рук.

"Навіщо таким дітям дозволяють з'являтися на світ, адже це мука, а не життя ?! Сучасна медицина визначає патологію заздалегідь", - висловився Лебедєв.

Депутат Держдуми Сергій Боярський назвав позицію сина Жириновського огидною. Але той у відповідь написав: "Огидно, коли такі мучаться, а не живуть".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пізніше Лебедєв в ефірі російської радіостанції заявив, що листування було приватним. Він також сказав, що не збирається ні за що вибачатися.

Прийомна мати Василини Ельміра Кнутсен шокована ситуацією і не знає, як на неї реагувати.

"Я не знаю, як реагувати на такі речі, як слова цього політика. Для віруючого кожна людина - це Боже творіння, створене для прекрасного життя. А якщо хтось впевнений, що люди походять від мавпи, тоді позиція, що виживає найсильніший, - нормальна. Напевно, так думають багато ", - зазначила вона.

У родині Кнутсен четверо дітей, двоє з них - прийомні. У них також є захворювання опорно-рухового апарату.

Керівник національного центру проблем інвалідності Олександр Лисенко сказав, що у випадку з Лебедєвим потрібно задати питання його батькові. Він нагадав, що партія Жириновського активно виступає за вирішення проблем інвалідів. Лисенко вважає, що депутату з дитинства не прищепили толерантність через дефект виховання.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, російський депутат Володимир Жириновський не соромився у виразах на адресу колишнього "прокурора" Криму Наталії Поклонскої.