Президент України Петро Порошенко хоче "заякорити" в Конституції європейську та євроатлантичну інтеграцію.

За словами глави держави, ця ідея зараз обговорюється в його команді. Він підкреслив, що ініціатива знайде підтримку серед українців.

"Ідея вступу України в НАТО, як свідчать опитування громадської думки, є консолідуючою, користується широкою підтримкою в суспільстві", - сказав президент.

Він зазначив, що прагнення України до членства в Євросоюзі та НАТО можна було б зафіксувати в преамбулі Конституції.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Коли підіймають голови антиєвропейські політичні сили, які прагнуть реваншу, на мою думку, поправки до основного закону могли б стати страховкою від будь-яких несподіванок, а також імперативом для всіх політичних сил на роки вперед", - додав Порошенко.

Як раніше повідомляв портал "Знай.иа"Україна крок за кроком наближається до повноцінного членства в НАТО надання Києву статусу країни-аспіранта.

"Це дуже важливо. НАТО визнало статус країни-аспіранта для України! Крок за кроком наближаємося до повноцінного членства в Альянсі. До речі, у п'ятницю відбулася зустріч нашого віце-прем'єра з питань євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе з заступником Генсека НАТО Роуз Геттемюллер, де обговорювалося саме це питання, і ввечері на офіційному сайті НАТО ось така чудова новина", – написала віце-спікер Ради, представник України та ТКГ Ірина Геращенко в Facebook.

Вона додала, що Україна буде працювати далі для наближення до Альянсу.Північно-Атлантичний альянс визнає прагнення України бути повноцінним членом організації.

"Двері НАТО залишаються відкритими для будь-якої європейської країни, яка здатна взяти на себе зобов'язання членства і сприяти безпеці в євроатлантичному регіоні. З 1949 року членство в НАТО зросла з 12 до 29 країн за сім етапів розширення. На сьогодні чотири країни-партнери заявили про своє прагнення до вступу в НАТО: Боснія і Герцеговина, Грузія, колишня югославська республіка Македонія і Україна", - йдеться в повідомленні.