У ВАТ "Газпром" заявили, що не визнають правомірність накладеного України антимонопольного штрафу і пригрозили міжнародним судом за стягнення коштів з компанії.

Про свої наміри компанія написала в Twitter.

"Згідно з'явилися в українських ЗМІ відомості про стягнення Києвом коштів з "Газпрому" свідчать про продовження спроб незаконного вилучення майна компанії під виглядом виконання рішення про накладення штрафу, прийняте Антимонопольним комітетом України", - зазначається в повідомленні.

Також російські монополісти вказали, що вважають дії України порушеннями своїх прав. Крім того, росіяни готуються звернутися в міжнародний арбітраж.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що центральний орган виконавчої влади стягнув з російського газового монополіста "Газпром" 100 мільйонів гривень на користь державного бюджету.

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що Україна стягнула в державний бюджет всі кошти російського газового монополіста "Газпрому", які перебували на території країни, а саме – більше 100 мільйонів гривень. Про це журналістам розповів міністр юстиції України Павло Петренко. За його словами, "Міністерство юстиції стягне з Газпрому ще так само 6 млрд доларів за рішенням українського суду щодо штрафу на користь бюджету за ініціативою Антимонопольного комітету".

"Ми вже стягнули частина коштів – все, що було у Газпрому на території України, було описано, заарештовано і стягнуто до державного бюджету. Це понад 100 мільйонів гривень, які вже потрапили в український бюджет", - повідомив Петренко.

"Є відповідне доручення прем'єр-міністра і у нас є хороші перспективи і хороші напрацювання по виконанню цих рішень не тільки в Україні, але і в інших країнах, з якими україна має відповідні договори", - розповів міністр юстиції.

Що стосується рішення Стокгольмського арбітражу, який 28 лютого зобов'язав Газпром доплатити Нафтогазу 4,63 млрд доларів за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту, Петренко зазначив, що зараз "Нафтогаз України" проводить відповідні заходи щодо запуску процесу стягнення цих коштів.