З'явилася інформація про те, що обсяг необхідного фінансування на відновлення інфраструктури Сирії після авіаударів із боку США, Великобританії та Франції оцінюється в 400 млрд дол., а на відновлення піде до 15 років. Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на заяву президента Сирії Башара Асада.

"Президент Асад сказав, що буде потрібно близько 400 млрд дол. на відновлення інфраструктури Сирійської Арабської Республіки, на це піде, за його оцінками, від 10 до 15 років", - повідомив за підсумками зустрічі координатор групи Держдуми за зв'язки з парламентом Сирії Дмитро Саблін.

За його словами, Асад також заявив, що завдані коаліцією авіаудари "допомогли сирійському народові перестати боятися країни НАТО".

"Він (Асад - ред.) звернув увагу на те, що Сирія продовжить свій незалежний і суверенний розвиток, незважаючи на порядок, нав'язуваний Заходом", - додав Саблін.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

США, Франція і Великобританія завдали авіаударів по цілях у Сирії в ніч на 14 квітня у відповідь на застосування Башаром Асадом хімічної зброї проти цивільних осіб.

У Пентагоні повідомили, що об'єктами для ударів стали науково-дослідний комплекс у Дамаску, який пов'язують з виробництвом хімічної і біологічної зброї, і дві мети поблизу р. Хомс.

У свою чергу в Міноборони РФ заявили, що під час удару союзниками було випущено більше 100 ракет, "більшість з яких вдалося перехопити", а сирійське державне агентство SANA заявило, що науково-дослідний центр у Дамаску, вражений ракетами коаліції, спеціалізувався на онкологічній медицині.

Пізніше CNN оприлюднило супутникові знімки, надані компаніями DigitalGlobe і Planet.com, які підтверджують: ракети США, Великобританії і Франції завдали серйозної шкоди об'єктам у Сирії 14 квітня.

Президент РФ Володимир Путін звинуватив США у посиленні гуманітарної катастрофи в Сирії і заявив, що РФ скликає екстрене засідання Радбезу ООН "для обговорення агресивних дій США та їх союзників".

Нагадаємо, збройні сили західних країн скинули крилаті ракети на науково-дослідний центр у Дамаску, сховище хімічної зброї біля Хомса і командний пост, що знаходиться неподалік.

Дивіться сюжет про подію

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", на РосТБ заплуталися у власній брехні.