Військові з Сирії передали російській стороні так звані "розумні ракети", про яких розповідав Дональд Трамп. Як передає ТАСС, мова йде про дві ракети, скинуті США на Сирію в ніч на 14 квітня.

Обидві ракети, як зазначає джерело, що не розірвалися, вони знаходяться у хорошому стані і раніше були відправлені літаком з Сирії в Росію. 14 квітня рано вранці бойові кораблі США, а також авіація Франції і Великобританії завдали удару по військових об'єктах у Сирії. Російська сторона стверджує, що більшість ракет не досягли своєї мети і були збиті сирійськими ППО.

У Сполучених Штатах, навпаки, стверджують, що змогли завдати точні удари по всіх об'єктах, які так чи інакше можуть бути пов'язані з виготовленням хімічної зброї. Авіаналіт США, Великобританії і Франції став відповіддю на застосування хімічної зброї у сирійській Думі проти мирного населення.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", президент США Дональд Трамп красномовно відреагував на наміри Росії заблокувати ухвалення резолюції Ради безпеки ООН щодо встановлення миру в Сирії. Мільярдер вважає, що таким чином Кремль підтвердив, що знімає з себе відповідальність за хімічні атаки на цивільне населення. При цьому офіційний Вашингтон засудив таку позицію:

"Росія обіцяє збивати будь-які і всі ракети, обстріляні в Сирії. Будь готова, Росія, тому що вони прийдуть, милі і нові, і "розумні!" Ви не повинні бути партнерами з тваринами, які вбивають людей!" - написав американський лідер у своєму Twitter.

Як відомо, під час засідання комітету РФ заблокувала проект резолюції США про створення нового механізму розслідування хіматак в Сирії. Проект винесли на голосування 11 квітня, його співавторами виступили Канада, Франція, Нідерланди, Перу, Польща, Великобританія, Швеція і Туреччина.

Нагадаємо, офіційний представник Міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова вибухнула бурхливою тирадою на адресу Сполучених Штатів, Великобританії та Франції за ракетні удари по Сирії, яка "всіма силами намагається вижити".