Президент РФ Володимир Путін заявив, що зараз зберігаються серйозні ризики загострення ситуації на Донбасі. Про це він повідомив під час свого виступу на нараді послів і постійних представників РФ.

"Серйозні ризики загострення ситуації зберігаються на південному сході України... Раз за разом демонструється відверте нехтування домовленостями, небажання вести діалог зі своїми громадянами. Всі сценарії розраховуються силовим шляхом", - заявив Путін.

Крім того, лідер РФ додав, що мінський комплекс заходів залишається реальною основою для політичного врегулювання кризової ситуації".

Дивіться: зустріч Трампа і Путіна, аналіз поведінки

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Нагадаємо, еще п'ять держав приєдналися до санкційних обмеженням, які Європейський Союз ввів проти Російської Федерації за анексію Крымскго півострова. Тепер у список увійшли Албанія, Норвегія, Чорногорія, Грузія і,нарешті, Україна.

Про це повідомив верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могерини.

Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" Україна зажадала роз'яснень від Вашингтона щодо "нових пропозицій" про врегулювання конфлікту на Донбасі і в аннексированном Криму. Їх нібито обговорювалися на зустрічі президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна в Гельсінкі.

"Україна запросила офіційних роз'яснень у Вашингтона про нібито обговоренні на американо-російської зустрічі в Гельсінкі нових пропозицій по врегулюванню ситуації в південно-східних регіонах України, про що заявив президент Росії у своєму інтерв'ю російським ЗМІ", - повідомляє агенство.

За його словами, Київ запропонував Вашингтону офіційно спростувати цей факт, якщо подібна інформація не підтвердиться.