Днями раніше голова Пентагону Ештон Картер заявив, що США мають намір надіслати свій військовий контингент до Іраку. З цього приводу встигли висловитись шиїтські військові угрупування Іраку.

Про це повідомляє Reuters.

Різноманітні шиїтські угрупування одноголосно стверджують, що чинитимуть спротив армії США.

"Ми будемо переслідувати і атакувати будь-який американський підрозділ, розгорнуте в Іраку. Воно стане основною мішенню для наших груп. Ми боролися з ними раніше, і готові відновити нашу боротьбу", - заявив керівник прес-служби організації "Катаіб Хезболла".

Такої ж думки тримається і прем'єр-міністр країни Хайдер аль-Абаді.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Будь-яке втручання у внутрішні конфлікти нашої країни можливе лише зі згодою нашого керівництва", - повідомляє чиновник.

Зазначимо, за словами Картера, армія його країни допомагатиме саме іракським солдатам та військовим угрупуванням курдів.

Читайте також: У РФ засудили 150 сирійських бойовиків

На рішучий крок у боротьбі із ІДІЛ американські політики наважились після терактів у Сирії. США збираються повністю ліквідувати діяльність терористів.